Νίκες για Σκορίλα, Κουντουράκη και Λάκη στο Ηράκλειο

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 - 19:42

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο Γιάννης Κουντουράκης και η Μιχαέλα Λάκη πέτυχαν νίκες σήμερα στα γήπεδα του NANA Tennis Club στη Χερσόνησο Ηρακλείου και προκρίθηκαν στη φάση των "16" του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF.

Ο Σκορίλας ξεκίνησε με μια πολύ καλή εμφάνιση την προσπάθειά του στο ITF τουρνουά 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, καθώς επικράτησε του Αυστριακού Jonas Trinker με 6-2, 7-6 (1).

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.7 στο ταμπλό, θα παίξει αύριο με τον Γάλλο Benjamin Pietri για μια θέση στην τελική 8άδα.

Στους "16" καλύτερους προκρίθηκε και ο Γιάννης Κουντουράκης, που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του από τα προκριματικά, πετυχαίνοντας σήμερα την 3η συνεχόμενη νίκη του, απέναντι στον Ki Lung Ng από το Χονγκ Κονγκ, με 6-3, 6-3.

Αύριο ο Κουντουράκης θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο τον Ολλανδό Sidane Pontjodikromo, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.529 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Εκτός 2ου γύρου έμειναν οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Ανδρέας Λοϊζάς, που έκαναν καλές προσπάθειες. Ο Χατζηαβραάμ γνώρισε την ήττα από τον Εσθονό qualifier, Kenneth Raisma, με 7-5, 6-3, ενώ ο Λοϊζάς από τον Πολωνό Szymon Kielan, No.6 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στο τουρνουά των γυναικών, η Μιχαέλα Λάκη είχε μια σκληρή μάχη απέναντι στην Ιταλίδα Jessica Bertoldo, την οποία κατάφερε να κερδίσει σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, με 6-2, 4-6, 6-4.

Αύριο για τη φάση των "16" η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει την Βουλγάρα Rositsa Dencheva.

Στο διπλό, δεν τα κατάφεραν η Στυλιανή Ρουσσοπούλου και η Ελληνογερμανίδα Mara Ploumis, που ηττήθηκαν από τις Ουκρανές Mariya Poduraeva και Anastasiya Zaparyniuk με 6-1, 7-5.

Αύριο θα συνεχιστούν τα διεθνή τουρνουά ανδρών και γυναικών στο NANA Tennis Club, όπου εκτός από τις προσπάθειες των Λάκη, Σκορίλα και Κουντουράκη στα μονά, θα έχουμε και των προημιτελικό του διπλού μεταξύ των Δημήτρη και Στέφανου Σακελλαρίδη και των Παύλου Τσιτσιπά και Robert Guna.

Όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots