Τσιτσιπάς: "Ο Roger είναι ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ο Roger είναι ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι" (vid)
© tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 8:07

Είναι αλήθεια πως το backhand του σημαδεύεται συχνά από τους αντιπάλους του, πως θεωρείται η κυριότερη αδυναμία του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ωστόσο δεν μετανιώνει για την επιλογή του να παίζει με το ένα χέρι και εξήγησε πως φροντίζει να μην "πεθάνει" το ιδιαίτερο και όμορφο αυτό χτύπημα.

Στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του επί του Milos Raonic με 3-0 σετ, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε ποτέ που επέλεξε να κάνει backhand με το ένα χέρι.

"Το παιχνίδι έχει στραφεί περισσότερο στο backhand με τα δυο χέρια. Είναι πιο ασφαλές χτύπημα, πιο εύκολο να το ελέγξεις, θα έλεγε κανείς. Έχω όμως ακόμα πίστη στο backhand με το ένα χέρι. Βρίσκομαι εδώ για να μην πεθάνει."

Ο Τσιτσιπάς είπε ακόμα πως υιοθέτησε αυτόν τον τρόπο από τον Roger Federer, ενώ του άρεσε πολύ και ο Sampras: "Ο λόγος που παίζω με το ένα χέρι είναι ο Roger. Θα ήθελα να είμαι ο διάδοχός του, όσο μεγάλο κι αν ακούγεται αυτό. Δεν τον πλησιάζω καν, αλλά μου έδωσε λόγο να επιλέξω το backhand με το ένα χέρι. Και ο Pete Sampras ήταν ήρωάς μου μεγαλώνοντας. Αυτοί οι παίκτες κάνουν αυτό το χτύπημα πολύ ξεχωριστό. Είναι βαθιά στην καρδιά μου, γιατί θα ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς. Όχι να τους αντιγράψω, απλά να αναγνωρίσω το μεγαλείο τους μέσα απ' αυτό το χτύπημα."

Όσο για το πότε αποφάσισε να παίζει με το ένα χέρι: "Δοκίμασα με το ένα χέρι όταν ήμουν 8 ετών. Θυμάμαι να πηγαίνω στην προπόνηση τη Δευτέρα και να παίζω με τα δυο χέρια και να πηγαίνω την Τρίτη και να παίζω με το ένα. Αυτό γινόταν για κάποιες εβδομάδες και ο προπονητής που είχα τότε με πείραζε, με ρώταγε αν θα έπαιρνα μια απόφαση. Τότε αποφάσισα να μείνω με το backhand με το ένα χέρι και σήμερα είναι το σήμα κατατεθέν μου."

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις του Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots