WTA
Στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της η Kalinina (vid)

 
Anhelina Kalinina
Anhelina Kalinina © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 - 19:50

H Anhelina Kalinina κέρδισε την Veronika Kudermetova μετά από 3 ώρες μάχης και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της.

Η Kalinina συνεχίζει την παραμυθένια της πορειά στη Ρώμη και μετά τη νίκη της επί της Kudermetova με 7-5, 5-7, 6-2, προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της, 1ο σε 1000άρι τουρνουά.

2 ώρες και 50 λεπτά χρειάστηκε η Ουκρανή τενίστρια, Νο.47 στον κόσμο, η οποία ήταν μπροστά με 7-5, 5-3 στο 2ο σετ, όμως η Kudermetova κέρδισε τα 4 επόμενα games και άλλαξε τα δεδομένα του ημιτελικού.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Kalinina έκανε εξαιρετική δουλειά στο να τα διαγράψει όλα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, για να προηγηθεί με 4-0 και να μπει και πάλι σε θέση οδηγού. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε επιστροφή για τη Ρωσίδα και η Ουκρανή τενίστρια έκλεισε το σετ στο 8ο game.

Για 1η φορά έπαιξε σε ημιτελικό WTA 1000 διοργάνωσης η Kalinina και το συνδύασε με νίκη, για να βρεθεί στον σπουδαιότερο τελικό της. Θα είναι επίσης ο 1ος της τελικός από το 2021 και μόλις ο 2ος συνολικά στην καριέρα της.

Ο μοναδικός άλλος που είχε παίξει ήταν τον Ιούλιο του 2021 στο 250άρι της Βουδαπέστης, όπου είχε ηττηθεί από τη Yulia Putintseva. Σ' αυτόν τον τελικό θα αντιμετωπίσει αύριο μια εκ των Elena Rybakina και Jelena Ostapenko.

Ακόμα και αν δεν κερδίσει τον τίτλο, η Kalinina έχει εξασφαλίσει μια άνοδο 22 θέσεων και την πρώτη της είσοδο στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν φύγει νικήτρια από τη Ρώμη, θα φτάσει ακόμα ψηλότερα, στο Νο.19 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots