Djokovic: "Πόσοι παίκτες θα μπορούσαν να πετύχουν αυτά που πέτυχα;" (vid)

 
Djokovic: "Πόσοι παίκτες θα μπορούσαν να πετύχουν αυτά που πέτυχα;" (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 14:32

Σε μια πολύ ωραία συνέντευξη, ο Novak Djokovic μίλησε για τις καταστάσεις που βίωσε και τον έκαναν τόσο δυνατό, τον τρόμο του ακόμα και σήμερα όταν ακούει πυροτεχνήματα, αλλά και τα παιδιά του, με τα οποία θα ήθελε να παίζει συνέχεια!

"Περάσαμε από δυο πολέμους και ένα εμπάργκο 4 ετών, από το 1992 μέχρι το 1996, στο οποίο οι Σέρβοι αθλητές δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος και σίγουρα κάτι τέτοιο σε κάνει πιο δυνατό. Θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά εγώ πιστεύω πως ήταν γραφτό να παίξω τένις και να φτάσω σ' αυτά τα σπουδαία επιτεύγματα", είπε ο Djokovic, σε συνέντευξή του για την εκπομπή "Today" της αυστραλιανής τηλεόρασης.

"Ήμουν 12 χρονών όταν μας βομβαρδίζαν ακατάπαυστα για 2,5 μήνες μέρα-νύχτα. Ακόμα μέχρι σήμερα μου έρχονται αυτές οι εικόνες, κυρίως όταν ακούω πυροτεχνήματα. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο, υπάρχει τραύμα. Πιστεύω όμως ότι αυτές οι εμπειρίες μου έδωσαν και αυτή τη νοοτροπία του να μην τα παρατάς ποτέ", πρόσθεσε ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, που έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος για όλα όσα έχει καταφέρει. 

"Έχουμε ένα ρητό στη Σερβία, ότι μπορείς να σκοτώσεις κάποιον, το σώμα του, όμως δεν μπορείς να σκοτώσεις το πνεύμα του. Πραγματικά το πιστεύω αυτό. Στο τέλος της ημέρας, πόσοι παίκτες στην ιστορία του τένις θα μπορούσαν να πετύχουν αυτά που πέτυχα; Δεν το λέω αυτό για να με εκθειάσω, το λέω για να μου δώσω μια υπενθύμιση, να τσιμπήσω τον εαυτό μου και να δω που βρίσκομαι, τι έχω καταφέρει. Την ίδια στιγμή νιώθω και πως αυτό είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μου και θα έρθουν κι άλλα κεφάλαια."

Για το ζήτημα των παιδιών και πως διαχειρίζεται την απουσία του από το σπίτι, είπε: "Όχι και τόσο καλά για να είμαι ειλικρινής, μου γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον καιρό. Η Αυστραλία είναι μεγάλο ταξίδι, το μεγαλύτερο που έχουμε στη σεζόν. Ο γιος μου είναι 9 ετών και η κόρη μου 6, αλλάζουν κάθε μέρα. Της κόρης μου της βγήκε το πρώτο δόντι και δεν ήμουν εκεί, οπότε αυτό με εκνεύρισε, αλλά στο τέλος είναι όλα θέμα ισορροπίας."

Όσο για την αγαπημένη του στιγμή μέσα σε μια μέρα: "Οι πατεράδες θα πρέπει να παίζουν με τα παιδιά τους όλη την ώρα! Η αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας είναι όταν μπορώ να έχω την προσοχή τους, όταν ζούμε όλοι στη στιγμή, παίζουμε, εφευρίσκουμε πράγματα, είναι το καλύτερο!"

Κλείνοντας την πολύ ωραία συνέντευξη, ο Djokovic μίλησε και για τον Elliot Loney, γνωστό για τις μιμήσεις που κάνει, λέγοντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να μιμηθεί τόσο καλά το γέλιο του, ενώ έκανε και ο ίδιος μια πολύ πετυχημένη μίμηση του Νικ Κύργιου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots