Τσιτσιπάς: "Στόχος μου το Grand Slam και το Ολυμπιακό μετάλλιο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Στόχος μου το Grand Slam και το Ολυμπιακό μετάλλιο" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 - 11:23

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τους μεγάλους στόχους του σ' αυτή τη σεζόν, τη σχέση με τον πατέρα του και τον αδερφό του, με τον οποίο διεκδικούν και μια θέση στο διπλό στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Στόχος μου για το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam κι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι όνειρο ζωής να αγωνιστούμε μαζί με τον Πέτρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι", είπε ο Τσιτσιπάς, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Πέτρος με τη σειρά του, ανέφερε: "Αυτό που μας κάνει πολύ δυνατούς μαζί σαν ζευγάρι, είναι ότι ο Στέφανος, θα έλεγα, είναι ένας υπεραθλητής κι εγώ από την πλευρά μου είμαι ένας παίκτης που βλέπει πολύ καλά το γήπεδο."

Για τη συνεργασία Στέφανου-Πέτρου, που είναι πολύ πιθανό να δούμε φέτος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μίλησε ο πατέρας τους, Απόστολος Τσιτσιπάς: "Η σχέση τους έχουν γίνει πολύ πιο δυνατή και ειδικά τώρα που μπορούν να παίζουν μαζί, θέλουν να πετύχουν πράγματα που έχουν ονειρευτεί και νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο."

Όσο για τη σχέση του Απόστολου με τον Στέφανο, ο τελευταίος είπε: "Και εγώ και ο πατέρα μου πάντα μοιραζόμασταν το τένις, ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας. Όταν δεν είναι στο προσκήνιο, νιώθω να χάνεται ένα μέρος της ταυτότητάς μου σαν παίκτης. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν που δεν ήταν μαζί μου και ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίκτης."

Ενώ ο Απόστολος είπε: "Νομίζω ότι αυτό έχει σημασία, να είμαι καλός πατέρας, να συμβουλεύω σωστά. Στο κομμάτι της προπονητικής έχουμε εξελιχθεί μαζί με τα παιδιά. Έχουμε μάθει να ξεπερνάμε δυσκολίες κι αντιξοότητες."

Με τον Στέφανο να προσθέτει: "Μπορεί μερικές φορές να μην μιλήσω πολύ ωραία σε αυτόν αλλά είναι ο μοναδικός που με καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή."

Τέλος, ο Στεφ αναφέρθηκε και στη μητέρα του, από την οποία πήρε όλο το ταλέντο και ήταν ο λόγος που "ερωτεύτηκε" αρχικά το άθλημα: "Γιατί κανείς Έλληνας δεν είχε ερωτευτεί το τένις πριν και ήθελα να είμαι ο πρώτος. Νιώθω ότι αυτή είναι η στιγμή μου και ότι από εδώ και πέρα δεν έχω καμία δικαιολογία ώστε να μην τα πάω καλύτερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots