ATP
ΤΡΟΜΕΡΟΣ Sinner "εκθρόνισε" τον Alcaraz (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 - 5:27

Ένας τρομερός Jannik Sinner επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Carlos Alcaraz μετά από μια μάχη τριών ωρών, για να τον "εκθρονίσει" από το Miami Open και να τον "κατεδαφίσει" από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner πήρε τη ρεβάνς από την ήττα του από τον Alcaraz στα ημιτελικά του Indian Wells, κερδίζοντας τον Ισπανό στα ημιτελικά του Μαϊάμι με 6-7 (4), 6-4, 6-2, για να προκριθεί στον τελικό του Miami Open.

Ο 21χρονος Ιταλός σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Alcaraz, τον "εκθρόνισε" από το Miami Open και τον έριξε από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα επιστρέψει ο Novak Djokovic τη Δευτέρα.

Ήταν μια τεράστια μάχη, όπως κάθε αναμέτρηση που δίνουν μεταξύ τους οι δυο πολύ ταλαντούχοι τενίστες, που έχουν δημιουργήσει ήδη το δικό τους rivalry.

Το 1ο σετ ήταν σαν ένας αγώνας από μόνο του, αφού πλησίασε τα 80 λεπτά, έχοντας πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, ανατροπές και πολύ σπουδαία ράλι. Ο Sinner "χτύπησε" πρώτος και προηγήθηκε με 4-1, με τον Alcaraz να απαντάει και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Έκανε και δεύτερο break ο Ισπανός, που προηγήθηκε με 6-5 και σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ στο 12ο game, έχασε όμως ένα set point στο 6-5, 40-30 και ο Sinner έκανε το break back στο 4ο break point του, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Εκεί ο Ιταλός είχε προηγηθεί με 4-2, ο Alcaraz όμως κέρδισε τους 5 επόμενους πόντους και κατέκτησε το tie-break με 7-4.

Ο Sinner ανταποκρίθηκε με ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Ο Alcaraz πήρε τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, ενώ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 8ο game, όταν έχασε 2 break points για το 5-3.

Ο Sinner άντεξε σε αυτό το κομβικό σημείο και υπερασπίστηκε το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Στο αμέσως επόμενο game o Ιταλός έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να αλλάξει απότομα τα δεδομένα.

Αφού κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το 2ο σετ με 6-4, ο Sinner έκανε νέο break στο άνοιγμα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Έσβησε ένα break point το 3-2, 30-40 και κράτησε το σερβίς του για το 4-2 ο Ιταλός, που έκανε και δεύτερο break στο 7ο game, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, σερβίροντας επιτυχώς για το 6-2.

Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα του Alcaraz στη χρονιά (18-2), μετά την ήττα από τον Cameron Norrie στον τελικό του Ρίο. Μετά το Μαϊάμι, ο Ισπανός θα υποχωρήσει ξανά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner θα επιστρέψει στο Top 10 και θα ισοφαρίσει σίγουρα το career high του, στο Νο.9 του κόσμου. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει 3 επιπλέον θέσεις και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.6.

Για 2η φορά θα είναι στον τελικό του Μαϊάμι ο Sinner, που ήταν φιναλίστ και το 2021. Αυτός θα είναι και ο 2ος τελικός του σε ένα Masters, ενώ συνολικά θα είναι ο 10ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του.

Αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής, θα είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ από τον Sinner, έχοντας κερδίσει τις 5 πρώτες αναμετρήσεις τους στο tour. Πιο πρόσφατη ήταν στον τελικό του Ρότερνταμ πριν από 1,5 περίπου μήνα, όπου τον κέρδισε με 5-7, 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots