ATP
Έμεινε στον θρόνο του ο Alcaraz (vids)

 
Έμεινε στον θρόνο του ο Alcaraz (vids)
tn team Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 - 0:53

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Indian Wells για 2η διαδοχική χρονιά, κατακτώντας παράλληλα τον πρώτο τίτλο του από το Wimbledon!

Ολοκλήρωσε την αποστολή της υπεράσπισης του τίτλου του στο Indian Wells o Carlos Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τον Daniil Medvedev με 7-6 (5), 6-1 στον τελικό τoυ BNP Paribas Open και έβαλε τέλος σε μια περίοδο "ξηρασίας".

Από τον Ιούλιο του 2023 και το Wimbledon είχε να κερδίσει τίτλο ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος έκανε και μια ηχηρή δήλωση, σε όσους βιάστηκαν να τον θέσουν σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τον Novak Djokovic και τον πολύ ανεβασμένο Jannik Sinner.

Τον τελευταίο τον κέρδισε χθες για τα ημιτελικά και σήμερα κέρδισε και τον Medvedev, για 4η φορά στα 5 τελευταία παιχνίδια τους (4-2 συνολικά).

 

Δεν ξεκίνησε τόσο καλά στον τελικό ο Alcaraz και βρέθηκε πίσω με 0-3, με τον Medvedev να σώζει game point στο 2ο game και 3 break points στο 3ο!

 

Παρόλα αυτά ο Ισπανός επέστρεψε στο σετ και το ανέτρεψε, αφού όσο περνούσε η ώρα γινόταν καλύτερος. Πρώτα ισοφάρισε σε 3-3 και στο 9ο game είχε νέο break point, αλλά ο Medvedev άντεξε προς στιγμήν και προηγήθηκε με 5-4. 

Τελικά η ανατροπή του σετ ολοκληρώθηκε στο tie-break, όπου ο Carlos απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 και ισοφαρίστηκε στο 5-5, αλλά κέρδισε τους δυο πολύ κρίσιμους επόμενους πόντους.

 

Το 2ο σετ ήταν διαφορετική ιστορία, με τον Alcaraz να κάνει από νωρίς το break για το 3-0. Ο Medvedev το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1, σε ένα game μάλιστα που επέστρεψε από το 0-30, με τον Ισπανό να κάνει και δεύτερο break και να κλείνει το σετ στα 7 games με 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

 

Αυτός ήταν ο 13ος τίτλος στην καριέρα του Alcaraz (13-4), που ήδη στα 20 του χρόνια (θα γίνει 21 τον Μάιο), έφτασε τους 5 τίτλους σε Masters διοργανώσεις (5-1 σε τελικούς).

O νεαρός Ισπανός όχι απλά κράτησε το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά κράτησε και τη διαφορά του από τον Novak Djokovic και την κορυφή στους 920 βαθμούς, που σημαίνει πως παραμένει μεγάλος διεκδικητής του Νο.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots