ATP
Απίστευτη απόφαση διαιτητή σε break point! (vids)

 
Απίστευτη απόφαση διαιτητή σε break point! (vids)
tn team Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 - 20:07

Ένταση υπήρξε στο 2ο σετ της αναμέτρησης του Cristian Garin με τον Nuno Borges στο Εστορίλ, με τον διαιτητή να κάνει ένα απίστευτο λάθος σε break point, παίρνοντας μια απόφαση που δεν έβγαζε κανένα νόημα!

Ο Garin σέρβιρε, ο Borges είχε break point και κάποιος από το κοινό φώναξε "ήταν άουτ;" (foi fora) μετά από μια μπάλα του Χιλιανού, ο Borges συνέχισε τον πόντο, αλλά ο Garin, επηρεασμένος απ' ότι φαίνεται απ' αυτή τη φωνή, έκανε αβίαστο λάθος στο επόμενο χτύπημά του.

Ο Garin διαμαρτυρήθηκε άμεσα καθώς η φωνή από τον θεατή που ακούστηκε σαν "άουτ", ήρθε στο σημείο που ετοιμαζόταν να χτυπήσει την μπάλα. Επομένως, υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτής της φωνής έκανε το λάθος. Ο διαιτητής στο μεταξύ δεν είχε παρέμβει στον πόντο (κανονικά έπρεπε να φωνάξει let για να σταματήσει τον πόντο και να δοθεί επανάληψη), αλλά και εκ των υστέρων, είχε βεβαίως τη δυνατότητα να διορθώσει το όποιο λάθος του και να δώσει την ευκαιρία στον Χιλιανό να σερβίρει ξανά, στο break point.

Αυτό που έκανε ωστόσο ξεπερνάει κάθε λογική, καθώς έδωσε τον πόντο στον Garin και το game επέστρεψε στην ισοπαλία! Ο Borges ήταν εκείνος που διαμαρτυρήθηκε στη συνέχεια, αδυνατώντας να κατανοήσει την απόφαση του διαιτητή, που προφανώς μπερδεύτηκε και τα έκανε θάλασσα. Στην ουσία, κάποιος θεατής από το κοινό φώναξε κάτι στα μέσα ενός πόντου και ο Borges, χωρίς να έχει κάνει κάποιο λάθος ή να τον σταματήσει, τον έχασε!

"Έφυγα από το γήπεδο χωρίς ακόμα να έχω καταλάβει τι έκανε ο διαιτητής. Ξέρει ότι έκανε λάθος, δεν έβγαζε κανένα νόημα. Ο πόντος δεν θα έπρεπε να σταματήσει επειδή κάποιος από το κοινό φώναξε. Κατάλαβε πως φώναξε κάποιος από το κοινό, αλλά συνεχίσαμε τον πόντο και ο Garin αστόχησε. Ο Garin μου είπε ότι αστόχησε επειδή εγώ σταμάτησα τον πόντο. Δεν ήταν δικό του το λάθος, αλλά γενικά δεν φάνηκε και πολύ ωραίο", είπε στη συνέντευξη τύπου ο Πορτογάλος, αφήνοντας και τις αιχμές του προς τον Garin, που είχε τη δυνατότητα όλη αυτή την ώρα των συνομιλιών να ζητήσει επανάληψη και να μην δεχτεί τον πόντο.

Ο Garin από την πλευρά του, υποστήριξε πως ο Borges είχε σταματήσει τον πόντο, κάτι που δεν ισχύει: "Σταμάτησε τον πόντο (o Borges), σταμάτησα και εγώ. Θα το τσεκάρω και αργότερα. Δεν ξέρω αν ήταν πόντος μου ή αν έπρεπε να παίξουμε επανάληψη, θα το δω αργότερα. Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή εκεί έξω και είμαι περήφανος με τον εαυτό μου. Ο κόσμος με ενοχλούσε σε όλο το ματς."

6 break points είχε στο 2ο σετ της αναμέτρησης ο Borges, όλα χαμένα, και ένα από αυτά ήταν σ' αυτόν τον πόντο. Ο Garin πήρε τελικά το 2ο σετ στο tie-break και κέρδισε την αναμέτρηση με 6-2, 7-6 (3), για να προκριθεί στα ημιτελικά του Estoril Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots