ATP
Αρνητής ήττας (vids)

 
Αρνητής ήττας (vids)
tennisnews team Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 19:21

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει το σερί του στο χώμα, φτάνοντας την 10η νίκη του, καθώς αρνήθηκε να χάσει -και σήμερα- ξεπερνώντας το εμπόδιο του Dusan Lajovic και την Κυριακή θα αγωνιστεί για 2η σερί χρονιά και 4η συνολικά φορά στη καριέρα του στον τελικό της Βαρκελώνης, εκεί όπου τον περιμένει ο Casper Ruud.

Και σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε μουδιασμένα στον αγώνα, κάνοντας αρκετά λάθη. Επανήλθε στη συνέχεια και χωρίς πολλά προβλήματα, άφησε πίσω του και το εμπόδιο του Dusan Lajovic, κερδίζοντας με 5-7, 6-4, 6-2.

 

Το 1ο σετ ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Lajovic ήταν πιο απειλητικός, είχε ένα break point στο 8ο game, το οποίο ο Τσιτσιπάς έσωσε, αλλά η διαφορά έγινε 12o game, με τον Σέρβο να καταφέρνει να σπάει το σερβίς του Στέφανου και να κλείνει το σετ με 7-5, σε 53 λεπτά.

 

Στο 2ο σετ, με παρόμοιο τρόπο όπως και στο χθεσινό ματς, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοση του σε σχέση με το ξεκίνημα, πήρε διαφορά στα μέσα περίπου του σετ, διατήρησε την απόσταση και ισοφάρισε στον αγώνα με 6-4, σε 48 λεπτά.

 

Στο 3ο σετ τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα καλύτερα για τον Τσιτσιπά, που από νωρίς μπήκε με φόρα για να τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται το ματς. Σημείωσε 2 break και με ένα σερί 5 κερδισμένων game διαμόρφωσε το σκορ στο 5-1. Αργότερα και χωρίς κανένα πρόβλημα έκλεισε το σετ με 6-2 και προκρίθηκε για 4η φορά στον τελικό της Βαρκελώνης.

Αυτός είναι ο 29ος τελικός για τον Τσιτσιπά, ενώ σε τουρνουά της σειράς ATP 500 θα είναι ο 11ος. Συγκεκριμένα ο Στέφανος δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει 500άρη τίτλο στη καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί του μετά την επιτυχία στο Monte-Carlo την περασμένη εβδομάδα, και να διευρύνει τις νίκες του σε 11. Φέτος έχει κερδίσει μόνο τον τίτλο στο Πριγκιπάτο του Μονακό, όπου και εκεί στον τελικό αντιμετώπισε τον Casper Ruud.

H προϊστορία των 2 παικτών είναι 2-2, με τελευταία, τη μάχη της Κυριακής όπου ο Στεφ επικράτησε με 6-1, 6-4. Αυτή θα είναι η 3η μονομαχία που θα δώσουν στο χώμα οι 2 τενίστες.

Ο άλλος μεταξύ τους αγώνας σε χωμάτινα γήπεδα, έγινε το 2021, όταν ο Noρβηγός επικράτησε με 7-6 (4), 6-4.

Ο Ruud κέρδισε νωρίτερα τον Tomas Martin Etcheverry  7-6 (6), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots