ATP
Auger-Aliassime και Rublev για τον τίτλο στη Μαδρίτη

 
Auger-Aliassime και Rublev για τον τίτλο στη Μαδρίτη
© Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 - 12:45

Μετά από ένα τουρνουά που είχε αρκετές αναποδιές, ο Felix Auger-Aliassime και ο Andrey Rublev θα μονομαχήσουν το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, για τον μεγάλο τίτλο.

Ο τελικός του Mutua Madrid Open μεταξύ του Felix Auger-Aliassime και του Andrey Rublev, θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, σε ζωντανή μετάδοση από το COSMOTE SPORT 6HD.

Σίγουρα από λίγοι έως κανείς δεν περίμενε αυτό το ζευγάρι του τελικού, ήταν όμως ένα τουρνουά που είχε από νωρίς αποκλεισμούς μεγάλων ονόματων, όπως αυτά των Στέφανου Τσιτσιπά, Casper Ruud και Alexander Zverev, έναν Carlos Alcaraz να μην αγωνίζεται στο 100% του και τους Jannik Sinner και Daniil Medvedev να τραυματίζονται στην πορεία του.

Σε κάθε περίπτωση, οι Auger-Aliassime και Rublev είναι δικαίως οι δυο παίκτες που κατάφεραν να μείνουν στο ταμπλό, καθώς ξεπέρασαν όλες αυτές τις δυσκολίες, και σήμερα θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία για να κερδίσουν έναν μεγάλο τίτλο.

Η εμπειρία ευνοεί τον Rublev, που θα είναι για 5η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του στην κατηγορία, μετά το Monte-Carlo του 2023.

Συνολικά θα είναι ο 25ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 16ο τίτλο του (15-9 σε τελικούς), 6ο στο χώμα (5-3) και 2ο στη φετινή σεζόν μετά το 250άρι του Χονγκ Κονγκ από την πρώτη εβδομάδα της.

Ο Auger-Aliassime από την πλευρά του, θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης, καταφέρνοντας να φτάσει σ' αυτή την επιτυχία μετά από μια σεζόν με μεγάλες δυσκολίες και τραυματισμούς που τον άφησαν πολύ πίσω σε σχέση με το Νο.6, όπου είχε βρεθεί στο τέλος του 2022.

Ο 23χρονος Καναδός θα παίξει για 15η φορά συνολικά σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του (5-9). Είχε χάσει τους 8 πρώτους τελικούς που έλαβε μέρος, όμως έκτοτε έχει 5 νίκες στους 6 τελευταίους τελικούς του. Θα είναι ο 1ος τελικός του στη χρονιά και ο 2ος στους τελευταίους 18 μήνες.

O Auger-Aliassime έχει εξασφαλίσει ήδη την επιστροφή του στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο.20 από το Νο.35, ενώ αν φύγει από τη Μαδρίτη με το τρόπαιο θα βρεθεί στο Νο.17 του κόσμου.

Ο Rublev από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.7 του κόσμου, κατά μια θέση δηλαδή, ενώ αν κερδίσει το τρόπαιο θα κερδίσει μια θέση ακόμα και θα βρεθεί στο Νο.6.

Αυτή θα είναι η 6η φορά που θα αναμετρηθούν οι δυο τους στο tour, με τον Rublev να προηγείται με 4-1 στις νίκες. Στο χώμα πάντως έπαιξαν άλλη μια φορά μόνο, το μακρινό 2018 στο Umag της Κροατίας, με τον Rublev να φτάνει δύσκολα στη νίκη με 6-4, 6-7 (4), 6-3.

Τέλος, να σημειωθεί πως πριν από τον τελικό του μονού ανδρών, θα γίνει ο τελικός του διπλού γυναικών, όπου οι πολύ έμπειρες Barbora Krejcikova και Laura Siegemund θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Cristina Bucsa και Sara Sorribes Tormo.

Το πρόγραμμα της Κυριακής του Πάσχα (06/05):

Manolo Santana Stadium:
16:30 Krejcikova/Siegemund [6] v. Bucsa/Sorribes Tormo [8]
19:30 Felix Auger-Aliassime v. Andrey Rublev [7] COSMOTE SPORT 6HD

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots