ATP
Στην κορυφή της Μαδρίτης ο Rublev! (vids)

 
Στην κορυφή της Μαδρίτης ο Rublev! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 - 22:30

Μετά από πολύ μεγάλη μάχη μέχρι τελικής πτώσης, ο Andrey Rublev κατάφερε να υποτάξει τον Felix Auger-Aliassime σε έναν απολαυστικό τελικό 3 ωρών, για να γίνει ο νέος "Βασιλιάς" της Μαδρίτης!

Toν 2ο τίτλο του σε Masters 1000 διοργάνωση μετά το Monte-Carlo του 2023 κατέκτησε ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε στον μεγάλο τελικό του Mutua Madrid Open τον Felix Auger-Aliassime με 4-6, 7-5, 7-5, για να γίνει ο νέος "Βασιλιάς" της Μαδρίτης.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη (επιστρέφει στο Νο.6 αύριο), κατάφερε να επιστρέψει από σετ πίσω και να κερδίσει έναν εξαιρετικό Auger-Aliassime, που πάλεψε πολύ σκληρά σε έναν απολαυστικό τελικό 2 ωρών και 48 λεπτών.

Ο Rublev είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον τελικό. Άνοιξε το ματς με διαδοχικά double faults για το 0-30, υπέστη απανωτά break και έμεινε πίσω με 1-4, ενώ στο μοναδικό game που κέρδισε σ' αυτό το διάστημα, είχε σβήσει break point!

Κατάφερε ωστόσο να επιστρέψει από το 4-1, 40-0 και να κάνει break στο 6ο game, μειώνοντας σε 4-2 και αλλάζοντας το σκηνικό. Ο Auger-Aliassime μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα του ενός break, σβήνοντας και ένα break point στο 10ο game, για να σερβίρει για το 6-4 και να κατακτήσει το 1ο σετ.  

Φαινόταν όμως ήδη πως θα είχαμε μια πολύ σκληρή μάχη στη συνέχεια, με τον Rublev να είναι πολύ δυνατός στα επόμενα σετ και να μην επιτρέπει ούτε ένα break point στον Καναδό.

Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 12ο game για το 7-5, ενώ είχε και ένα χαμένο break point από το 6ο game (2-3, 30-40). Στο 3ο σετ πίεζε συνεχώς, με τον Auger-Aliassime να αντιστέκεται σθεναρά και να σβήνει 2 break points στο 2ο game (0-1), άλλα 2 στο 4ο (1-2) και άλλο ένα στο 8ο (3-4). 

Τελικά, το αποφασιστικό break ήρθε ξανά στο 12ο game από τον Rublev, που κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 7-5 και να ολοκληρώσει την πολύ σπουδαία αυτή επικράτηση, ισοφαρίζοντας το κορυφαίο επίτευγμα της καριέρας του.

Θυμίζουμε πως ο Rublev ταξίδεψε στη Μαδρίτη έχοντας 4 διαδοχικές ήττες στην πλάτη του, σε μια πολύ δύσκολη φάση για εκείνον. Κατάφερε να τo αλλάξει, ανέκτησε μέσα σε λίγες ημέρες την αυτοπεποίθησή του και οι νίκες τον βοηθούσαν να γίνεται όλο και καλύτερος, με αποκορύφωμα της εβδομάδας την πρόκρισή του εις βάρος του Carlos Alcaraz στα προημιτελικά.

Αντικατέστησε αυτό το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών με ένα σερί 6 διαδοχικών νικών, χάρη στο οποίο έφτασε στην κατάκτηση του 2ου τίτλου Masters 1000 της καριέρας του.

Συνολικά ήταν ο 16ος τίτλος της καριέρας του (16-9 σε τελικούς), με τους 6 από αυτούς να είναι στο χώμα. Ήταν ο 2ος φετινός τίτλος του, μετά το 250άρι στο Χονγκ Κονγκ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Από το Νο.8 θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, πλησιάζοντας ξανά στο Top 5.

Εξαιρετικό τουρνουά και εξαιρετικό ματς πάντως έκανε και ο Auger-Aliassime, που έδειξε ξανά ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο, μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2023.

Ο 23χρονος Καναδός θα κερδίσει 15 θέσεις αύριο και θα επιστρέψει στο Top 20 της ΑΤΡ, ανεβαίνοντας από το Νο.35 στο Νο.20. Αυτός ήταν ο 1ος τελικός της καριέρας του σε ένα Masters και ο 15ος συνολικά (5-10). 

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots