Djokovic: "Αν δεν ήμουν από τη Σερβία θα με είχαν εξυψώσει εδώ και πολλά χρόνια"

 
Djokovic: "Αν δεν ήμουν από τη Σερβία θα με είχαν εξυψώσει εδώ και πολλά χρόνια"
© USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:15

Στις δηλώσεις που έκανε στους Σέρβους δημοσιογράφους μετά τον νέο θριάμβό του στο US Open, ο Novak Djokovic αρνήθηκε να αυτοανακηρυχθεί "GOAT", ωστόσο έθιξε το παράπονό του για την αντιμετώπιση που είχε στον δυτικό κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των δυτικών MME να συμφωνεί πως ο Djokovic είναι αδιαμφισβήτητα ο "GOAT", ο καλύτερος δηλαδή όλων των εποχών, ωστόσο χρειάστηκε να ξεπεράσει και με το παραπάνω κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ που υπήρχε, για να καταφέρει να πετύχει αυτή την αναγνώριση.

Η αντιμετώπιση που είχε από τους δημοσιογράφους του δυτικού κόσμου πάντα θα είναι ένα παράπονο του Novak, για το οποίο μίλησε χθες το βράδυ στους Σέρβους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το αν θεωρεί τον εαυτό του "GOAT".    

"Αυτό το αφήνω σε εσάς και σε όλους τους υπόλοιπους, το αν αξίζω ή όχι να είμαι σ' αυτή την κουβέντα", απάντησε ο Novak.

Και συνέχισε: "Το σίγουρο είναι πως, αν δεν ήμουν από τη Σερβία, θα με είχαν εξυψώσει στα ουράνια εδώ και πολλά χρόνια, σε αθλητικό επίπεδο, ειδικά στον δυτικό κόσμο. Αλλά είναι και αυτό ένα μέρος του ταξιδιού μου. Είμαι ευγνώμων που κατάγομαι από τη Σερβία, μου δίνει πίστη και ελπίδα, γι' αυτό κάθε επιτυχία μου είναι ακόμα πιο γλυκιά και με γεμίζει πιο πολύ."

Ο Djokovic αναφέρθηκε ακόμα στην πιθανότητα να πετύχει φέτος το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του, μιας και δημιούργησε μια διαφορά 3.260 βαθμών από τον Carlos Alcaraz: "Τα τελευταία χρόνια το Νο.1 δεν είναι ο στόχος μου, εφόσον έσπασα όλα τα σχετικά ρεκόρ. Αν όμως έχω καλά αποτελέσματα, τότε γιατί όχι; Τώρα έχω το Davis Cup, οπότε δεν ξέρω σε ποια τουρνουά θα πάω μέχρι το τέλος της σεζόν. Υπερασπίζομαι αρκετούς πόντους και ο Carlos δεν έχει πολλούς πόντους να υπερασπιστει. Θα δούμε τι θα γίνει, εγώ έχω καταφέρει ήδη όσα ήθελα αυτή τη χρονιά, αν τερματίσω στο Νο.1 θα είναι μπόνους."

Για τον Kobe Bryant, στον οποίο απέτισε φόρο τιμής: "O Kobe ήταν γνωστός για τη νοοτροπία του πρωταθλητή, το θάρρος του στις δύσκολες στιγμές, όπου αναλάμβανε την ευθύνη και ήταν ηγέτης. Αυτό τον έκανε έναν από τους πιο θρυλικούς μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ όταν εκείνος και η κόρη του πέθαναν. Είχαμε στενή σχέση, κάθε φορά που προσπαθούσα να βρω ξανά το δρόμο της δόξας, να βρω κίνητρο για τον εαυτό μου, του μιλούσα και με συμβούλευε. Ήταν πολύ χαρισματικός, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είχε νοοτροπία μάμπα και την ίδια στιγμή είχε την ευγένεια και το χαμόγελο ενός παιδιού."

Τέλος, ο Djokovic σχολίασε στα σέρβικα και τη δήλωση του προπονητή του, Goran Ivanisevic, πως θα αγωνίζεται μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2028, χωρίς να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο: "Το χρυσό στους Ολυμπιακούς είναι ένας από τους στόχους μου και ελπίζω πως θα μπορέσω να το πετύχω μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Είναι κάθε 4 χρόνια (οι Ολυμπιακοί), οπότε αν δεν τα καταφέρω στο Παρίσι, μπορεί να πάμε και στο Λος Άντζελες! Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν θα έχω το κίνητρο να ξυπνάω κάθε πρωί, είμαι και πατέρας δυο παιδιών πλέον και το γεγονός ότι θα πρέπει να τα αφήνω πίσω μου για έναν μήνα ή και περισσότερο. Αν έχει νόημα σε εμένα και στον στενό μου κύκλο, τότε θα συνεχίσω να παίζω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots