Djokovic: "Στον τελικό του Wimbledon το 2019 ο Federer ήταν καλύτερος από μένα" (vid)

 
Djokovic: "Στον τελικό του Wimbledon το 2019 ο Federer ήταν καλύτερος από μένα" (vid)
© AELTC/Joel Marklund
tn team Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 - 23:30

Ο Novak Djokovic μίλησε για τον αλησμόνητο τελικό που έπαιξε με τον Roger Federer στο Wimbledon το 2019, λέγοντας πως παρότι νικητής, δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο.

"Τον είχα κερδίσει με 13-12 στο 5ο σετ. Όλα τα σετ που κέρδισα είχαν πάει σε tie-break. Γενικά, αν δείτε τα στατιστικά, εκείνος ήταν καλύτερος παίκτης σε όλους τους τομείς, αλλά εγώ κέρδισα τελικά τον αγώνα. Αυτό δείχνει πως μπορείς να κερδίσεις αν ανεβάσεις το επίπεδό σου στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα και παίξεις το καλύτερό σου όταν είναι απαραίτητο", είπε ο Djokovic, στην συνέντευξη για το "60 Minutes" που προβλήθηκε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα.

Ο Σέρβος θρύλος, κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, είχε κερδίσει εκείνον τον αξέχαστο τελικό με 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3), σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες αγώνα.

Ο Federer είχε μερικά τρομερά διαστήματα στον αγώνα, σέρβιρε γενικά εξαιρετικά σε όλο τον αγώνα και επίσης είχε 2 championship points στο 7-8 του 5ου σετ.

Παρόλα αυτά ο συγκλονιστικός σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές Djokovic ήταν ο τελικός νικητής, σε αυτόν που έμελλε να είναι ο τελευταίος τελικός σε Grand Slam στην καριέρα του Federer, αλλά και ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός στην ιστορία του Wimbledon (4 ώρες και 57 λεπτά).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots