Μπήκε 16άδα η Σακελλαρίδη, εκτός η Λάκη

 
Μπήκε 16άδα η Σακελλαρίδη, εκτός η Λάκη
tn team Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 15:41

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησε με νίκη την προσπάθειά της στο 25άρι του Monastir στην Τυνησία και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης. Εκτός συνέχειας η Μιχαέλα Λάκη.

Η Σακελλαρίδη, Νο.2 στο ταμπλό του τουρνουά και Νο.283 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε της Κινέζας qualifier, Jiaqi Wang, με 6-2, 6-3.

Μετά από το 2-2 στο 1ο σετ, η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε τα 7 από τα 8 επόμενα games και πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα με 6-2, 3-1. Έκτοτε δεν έχασε τον έλεγχο η Σακελλαρίδη, η οποία ολοκλήρωσε το 2ο σετ στο 9ο game και τη νίκη της έπειτα από 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Αργότερα αγωνίστηκε και η Μιχαέλα Λάκη, η οποία γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του μονού από τη Γαλλίδα Yasmin Mansouri με 6-3, 6-0.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ που ήταν ισορροπημένο έως το 7ο game, η Λάκη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αντίπαλή της που κέρδισε 9 games στη σειρά και έφτασε στη νίκη σε 64 λεπτά.

Αύριο για τον 2ο γύρο του 25αριού του Monastir, η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Alina Charaeva. Η Σαπφώ θα παίξει και στο διπλό, όπου μαζί με τη Μάγδα Αδαλόγλου θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τις Adesuwa Osabuohien και Zixuan Zeng.

Για το τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα παίξει για τον 2ο γύρο του μονού κόντρα στον Γάλλο Arthur Bouquier. Στο διπλό, στα προημιτελικά οι Στέφανος και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσουν τους Christoph Negritu και Michael Zhu, ενώ ο Δημήτρης Σακελλαρίδης και ο Maximus Jones θα αντιμετωπίσουν τους Cesar Bourgois και Louis Tessa.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots