ATP
Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα ο Alcaraz (vids)

 
Εντυπωσίασε στην πρεμιέρα ο Alcaraz (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 - 18:56

Παρότι η πρεμιέρα του στη Μαδρίτη αναμενόταν με αρκετά ερωτηματικά, εξαιτίας και του πρόσφατου τραυματισμού του, ο Carlos Alcaraz έκανε ένα εντυπωσιακό ματς και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απόπειρά του να αναδειχθεί πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Madrid Open.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στον κόσμο, δεν απειλήθηκε καθόλου απέναντι στον Alexander Shevchenko, τον οποίο συνέτριψε με 6-2, 6-1.

Αυτό ήταν ο πρώτος αγώνας του Alcaraz στη φετινή ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν, αφού ο τραυματισμό του στο δεξί χέρι δεν τον άφησε να παίξει σε Monte-Carlo και Βαρκελώνη.

Στη Μαδρίτη ήταν ο πρωταθλητής το 2022 και το 2023 και σήμερα έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες στο Caja Magica.

Στον 3ο γύρο του τουρνουά της πατρίδας του, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο Thiago Wild. Πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο παίκτη στο χώμα, που το απέδειξε περίτρανα και στον αγώνα του 2ου γύρου, όπου απέκλεισε τον Lorenzo Musetti, Νο.28 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Andrey Rublev, που επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από ένα σερί 4 ηττών που είχε. Ο Ρώσος επιβλήθηκε του Facundo Bagnis με 6-1, 6-4 και θα παίξει στη συνέχεια με τον Alejandro Davidovich Fokina, που απέκλεισε με τη σειρά του τον Juncheng Shang, με 7-5, 6-3.

Τέλος, ο Hubert Hurkacz κατάφερε να επικρατήσει του Jack Draper με 6-1, 7-5 και θα παίξει με τον Daniel Altmaier, που έβγαλε εκτός το Νο.31 του ταμπλό, Arthur Fils, με 6-2, 6-3.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Μαδρίτη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots