ATP
Στο Top 20 o Fils - κέρδισε 100 θέσεις ο Nadal

 
Στο Top 20 o Fils - κέρδισε 100 θέσεις ο Nadal
© Hamburg Open
tn team Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 - 11:08

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Αμβούργο, ο Arthur Fils μπήκε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Νέα career high και για τους Nuno Borges και Marcos Giron, 100 θέσεις άφησε πίσω του ο Rafael Nadal.

Ο Arthur Fils κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του μέχρι τώρα μετά από την επική κερδισμένη μονομαχία του επί του Alexander Zverev στο Αμβούργο, για να κερδίσει 8 θέσεις σήμερα και να βρεθεί στο Νο.20 του κόσμου.

Είναι η πρώτη είσοδος του 20χρονου Γάλλου τενίστα στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ βελτίωσε κατά 8 θέσεις το προηγούμενο career high του, που ήταν η θέση που είχε μέχρι χθες (Νο.28).

Νέα career high έκαναν δυο ακόμα παίκτες που κέρδισαν τίτλο χθες. Ο Marcos Giron, πρωταθλητής στο Νιούπορτ, κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.38, ενώ ο πρωταθλητής του Bastad, Nuno Borges, άφησε πίσω του 9 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.42.

Ατομικά ρεκόρ έκαναν και οι Zhizhen Zhang και Luciano Darderi. O Zhang κέρδισε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.31, ενώ ο Darderi ανέβηκε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.33.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν πολλά, με τον Jannik Sinner να οδηγεί την κούρσα και τον Novak Djokovic να τον ακολουθεί στο Νο.2. Ο Carlos Alcaraz βρίσκεται στο Νο.3 και ο Zverev παρέμεινε στο Νο.4.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev, με τον Alex De Minaur να βρίσκεται στο Νο.6 και τον Hubert Hurkacz στο Νο.7. Ο Casper Ruud κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8, αφήνοντας στο Νο.9 τον Andrey Rublev.

Συμπληρώνει το Top 10 ο Grigor Dimitrov, με τον Taylor Fritz να βρίσκεται στο Νο.11 και τον Στέφανο Τσιτσιπά να ακολουθεί στο Νο.12, έχοντας μόλις 65 βαθμούς απόσταση από το Νο.10.

Τέλος, ο Rafael Nadal, ο οποίος επέστρεψε στους τελικούς μετά από 25 μήνες, κέρδισε 100 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.161 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots