ATP
O Fils "εκθρόνισε" τον Zverev μετά από επική μάχη (vids)

 
O Fils "εκθρόνισε" τον Zverev μετά από επική μάχη (vids)
© Hamburg Open/Mathias Schulz
tennisnews team Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 - 20:18

Για κάτι παραπάνω από 3,5 ώρες μονομάχησαν Arthur Fils και Alexander Zverev στον τελικό του Hamburg Open, με τον νεαρό Γάλλο να σβήνει 21 break points (!) και να "λυγίζει" στο τέλος τον περσινό πρωταθλητή!

Μετά από 3 ώρες και 33 λεπτά για την ακρίβεια, ο Arthur Fils έκαμψε την αντίσταση του Alexander Zverev με 6-3, 3-6, 7-6 (1) και τον εκθρόνισε από το 500άρι του Αμβούργου, για να φτάσει στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

Έγινε μια πολύ σπουδαία μάχη κάτω από την κλειστή οροφή του Am Rothenbaum, με τον Fils να σώζει τα 21 από τα 22 break points που αντιμετώπισε, στοιχείο κλειδί που τον οδήγησε και στον τίτλο.

Ο 20χρονος Γάλλος προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και εκμεταλλεύτηκε αυτό το καλό ξεκίνημα, για να φτάσει στην κατάκτηση του στο 9ο game. Να σημειωθεί πάντως πως ο Zverev πίεσε αρκετά τον αντίπαλό του για να πάρει πίσω το break, αλλά ο Fils εσβησε και τα 9 break points που αντιμετώπισε στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού!

Στο 2ο σετ ο Γερμανός ξεκίνησε την αντεπίθεση για να διεκδικήσει αυτό το τρόπαιο και προηγήθηκε με 4-2. Νωρίτερα είχε χάσει άλλα 4 break points, έφτασε δηλαδή στο 14ο μέχρι να "σπάσει" τον Fils, ενώ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω με σετ και με break, αφού αντιμετώπισε και εκείνος break point στο 3-6, 2-2, 40-Α. Έκανε πάντως το 4-2 και αφού έσβησε άλλο ένα break point έκανε και το 5-2, για να ολοκληρώσει το 2ο σετ στο 9ο game και να ισοφαρίσει τον τελικό.

Ήταν καλύτερος και στο μεγαλύτερο μέρος του 3ου σετ ο Zverev, δεν μπόρεσε όμως να βρει το break που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Για ακόμα ένα σετ ο Fils ήταν τρομερός υπό πίεση, έσβησε 5 break points σε 4 διαφορετικά games και άντεξε ως το tie-break, όπου ήταν πολύ καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-1, για να "κλέψει" το σετ και το τρόπαιο από τον Γερμανό!

Ο 20χρονος Fils, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.28 του κόσμου και μετά απ' αυτόν τον τίτλο θα κάνει ντεμπούτο στο Top 20, κερδίζοντας 8 θέσεις και βελτιώνοντας κατά 8 θέσεις και το career high του, κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε 500άρι τουρνουά.

Συνολικά ήταν ο 2ος τίτλος του, μετά το 250άρι που κέρδισε στη Λυών το 2023. Όπως και εκείνος ο τίτλος, ήταν στο χώμα. Έχει παίξει σε έναν ακόμα τελικό, τον Οκτώβριο του 2023, στο indoor τουρνουά της Αμβέρσας.

Ο Zverev, ο οποίος έπαιξε στον 3ο συνεχόμενο τελικό του στο χώμα μετά το Masters της Ρώμης και το Roland Garros, έμεινε στους 22 τίτλους (22-13 σε τελικούς). Αν και στο τέλος είχε την πικρή γεύση της ήττας, σε έναν τελικό που είχε και με το παραπάνω τις ευκαιρίες του, ο Sascha δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου θα επιχειρήσει επίσης να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots