ATP
Ο Berrettini τον τίτλο στο Gstaad (vid)

 
Ο Berrettini τον τίτλο στο Gstaad (vid)
© Fabian Meierhans / EFG Swiss Open Gstaad
tn team Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 - 14:51

Ο Matteo Berrettini κέρδισε μέσα σε μια ώρα τον Quentin Halys και κατέκτησε τον τίτλο στο Gstaad, εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά την πολύ σημαντική νίκη του χθες επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Matteo Berrettini κυριάρχησε στον σημερινό τελικό του Swiss Open Gstaad και συνέτριψε τον Quentin Halys με 6-3, 6-1 σε 59 μόλις λεπτά.

Ο Halys έγινε απειλητικός για πρώτη και τελευταία φορά στο 6ο game του 1ου σετ, όταν είχε τριπλή ευκαιρία για να κάνει το break. Ο Berrettini επέστρεψε από το 2-3, 0-40, ισοφάρισε σε 3-3 και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break.

Ο Ιταλός είχε προβάδισμα με 5-3 όταν το ματς διακόπηκε από τη βροχή για μερικά λεπτά. Στην επιστροφή των δυο παικτών στο court, ο Berrettini κέρδισε τα 7 από τα 8 υπόλοιπα games που παίχτηκαν και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Αυτός ήταν ο 2ος φετινός τίτλος για τον Berrettini, που κέρδισε τον τίτλο και στο Μαρακές πριν 3 μήνες, σε ένα επίσης χωμάτινο 250άρι τουρνουά. Συνολικά ήταν ο 9ος τίτλος στην καριέρα του (9-6 σε τελικούς).

Ο Berrettini εξασφάλισε την επιστροφή του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα κερδίσει 32 θέσεις αύριο και θα βρεθεί στο Νο.50 του κόσμου.

O Halys, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά και έδωσε τον 7ο αγώνα του σήμερα, έπαιξε για 1η φορά στην καριέρα του σε τελικό ATP διοργάνωσης, ενώ αναμένεται να κερδίσει 67 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.125 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots