ATP
Ο Berrettini ολοκλήρωσε την πορεία του Τσιτσιπά στο Gstaad (vids)

 
Ο Berrettini ολοκλήρωσε την πορεία του Τσιτσιπά στο Gstaad (vids)
© Fabian Meierhans / EFG Swiss Open Gstaad
tn team Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 16:21

Ο Matteo Berrettini κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα του τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον άφησε εκτός τελικού στο Gstaad.

O Berrettini ήταν καλύτερος από τον Τσιτσιπά στα πιο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και κέρδισε τον Έλληνα πρωταθλητή με 7-6 (6), 7-5, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Swiss Open Gstaad.

Ο Berrettini, ο οποίος είχε χάσει και τις 4 αναμετρήσεις του απέναντι στον Τσιτσιπά στο παρελθόν, ήταν άριστος σήμερα από τη γραμμή του σερβίς και κατάφερε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι.

Ενδεικτικό είναι πως σε μια χωμάτινη επιφάνεια κέρδισε τους 46 από τους 50 πόντους στα πρώτα του σερβίς ο Ιταλός, ο οποίος δεν έδωσε ούτε ένα break point στον αντίπαλό του!

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να βρει ρυθμό με το δικό του σερβίς, ήταν ψύχραιμος σε δύσκολες στιγμές και έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, αλλά στο tie-break, παρότι είχε προηγηθεί με 2-0 και με 5-4, τελικά έχασε έναν πόντο στο σερβίς του σε κρίσιμη στιγμή και ο Berrettini το κατέκτησε με 8-6.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point μέχρι το 12ο game, αλλά από την αρχή ο Berrettini έδειχνε να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης. Στο 12ο game, με τον Στέφανο να σερβίρει για 2η φορά για την παραμονή του στο τουρνουά, ο Ιταλός βρήκε και το μοναδικό break point στο σετ, σε ένα σημείο που ήταν και match point. Το αξιοποίησε με καλή επιστροφή, την οποία διαδέχτηκε άστοχο forehand του Στέφανου, με τον Berrettini να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Η νίκη αυτή στέλνει τον Berrettini στον 15ο τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-6 σε τελικούς). Θα είναι ο 3ος τελικός του στη φετινή σεζόν, μετά το Μαρακές, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής σε ακόμα ένα χωμάτινο τουρνουά, αλλά και την Στουτγκάρδη, όπου ήταν φιναλίστ στο γρασίδι.

Αύριο θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο τον Quentin Halys, που συνεχίζει χωρίς φρένα την πορεία του από τα προκριματικά και στον πρώτο ημιτελικό νωρίτερα σήμερα είχε κερδίσει το Νο.5 του ταμπλό, Jan-Lennard Struff.

 
 
 
 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots