ATP
Nadal: "Στις προπονήσεις έπαιζα καλύτερα"

 
Nadal: "Στις προπονήσεις έπαιζα καλύτερα"
© Nordea Open
tn team Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 - 12:22

Ο Rafael Nadal ήταν απογοητευμένος κάνοντας τον τελικό απολογισμό του από το τουρνουά του Bastad και είπε ότι περίμενε περισσότερα.

Η ήττα στον τελικό από τον Nuno Borges σχεδόν με κατεβασμένα τα χέρια, άφησε έντονη πίκρα στον Nadal, που μετά τον αγώνα εξέφρασε την απογοήτευσή του και για το σημερινό ματς, αλλά και για τον γενικό του απολογισμό της εβδομάδας, λέγοντας πως στις προπονήσεις πριν μερικές μέρες έπαιζε σε υψηλότερο επίπεδο.

"Έφτασα εδώ με θετικά συναισθήματα όμως δεν κατάφερα να το δείξω στους αγώνες μου. Το επίπεδό μου ήταν πολύ μακριά από τις προηγούμενες προπονήσεις μου. Πρέπει να μάθω γιατί συνέβη αυτό και να το επιλύσω. Φεύγω από εδώ, παίρνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να παίξω πολύ καλύτερο τένις για να είμαι ανταγωνιστικός. Έχω αρκετή εμπειρία και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα. Απλά πρέπει να δεχτώ ό,τι έρχεται και να δουλέψω για να βελτιωθώ."

Για τον αγώνα με τον Borges, στον οποίο απέσπασε μόλις 5 games, είπε: "Έπαιξα πολύ άσχημα σήμερα και είμαι λυπημένος γι' αυτό. Ένιωσα ότι δεν είχα ενέργεια, κάτι που μπορεί να είναι φυσιολογικό, γιατί πέρασε πολύς καιρός χωρίς να αγωνιστώ για συνεχόμενες μέρες και εδώ είχα έντονα και μεγάλα ματς. Άξιζε να κερδίσει ο Nuno, έπαιξε πολύ καλύτερα από μένα.

Συνεχώς προσπαθούσα να βρω λύσεις, αλλά το επίπεδό μου ήταν πολύ μακριά απ' αυτό που θα έπρεπε. Μπορεί η έλλειψη ενέργειας να ήταν ένας από τους λόγους που δεν έπαιξα καλά, όμως έχω πολλά πράγματα να αναλύσω."

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου εκτός από το μονό θα παίξει και στο διπλό με τον Carlos Alcaraz, ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και που εκπροσωπώ την Ισπανία. Είναι το πιο μεγάλο γεγονός στον αθλητισμό. Ελπίζω να βρω την απαραίτητη ενέργεια για να προπονηθώ καλά. Ξέρω πως αν μπορέσω να παίξω καλά στο μονό, θα τα πάω καλά και στο διπλό. Πρέπει όμως να αναλύσω τι έγινε αυτή την εβδομάδα και να δουλέψω σκληρά. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Carlos θα είναι σε υψηλό επίπεδο και θα έρθει γεμάτος αυτοπεποίθηση. Θα προπονηθούμε μαζί αυτή την εβδομάδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots