ATP
O Borges υπέταξε τον Nadal για τον 1ο τίτλο της καριέρας του (vids)

 
O Borges υπέταξε τον Nadal για τον 1ο τίτλο της καριέρας του (vids)
© Nordea Open
tn team Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 - 16:40

O Nuno Borges έκανε έναν άψογο τελικό και έκανε ένα πολύ ξεχωριστό ντεμπούτο ως πρωταθλητής ΑΤΡ διοργάνωσης, κερδίζοντας τον "King of Clay", Rafael Nadal.

Ο Borges επικράτησε στον τελικό του Nordea Open του Nadal με 6-3, 6-2 και έγινε ο νέος πρωταθλητής του Bastad.

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του, ο 27χρονος Πορτογάλος δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη μέρα, αφού έπαιξε πολύ καλό τένις και εγκαινίασε την τροπαιοθήκη του απέναντι σε έναν πολύ ιδιαίτερο αντίπαλο, τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων, Nadal.

Ο Nadal, επηρεασμένος και από τη γεμάτη εβδομάδα που είχε - ειδικά στα 2 τελευταία ματς έπαιξε πάνω από 6 ώρες τένις - δεν ήταν τόσο φρέσκος σήμερα και δεν ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί τον Borges.

Στο 1ο σετ ο Nadal έχασε τα 3 πρώτα service games του και παρότι έκανε 2 break έμεινε πίσω με 5-2. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 8ο game για να κρατήσει το σερβίς του για 1η φορά στον τελικό ο Ισπανός και να μειώσει σε 5-3, με τον Borges να κλείνει χωρίς πρόβλημα το σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με τον Πορτογάλο να μην απειλείται ούτε σε ένα service game του και να "σπάει", άλλες 2 φορές τον Rafa, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), ολοκληρώνοντας το ματς με ένα love service game για το 6-2 σε 87 λεπτά.

O Borges, ο οποίος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, θα κερδίσει άλλες 9 θέσεις μετά τον τίτλο στο Bastad και θα ανεβεί στο Νο.42 του κόσμου, βελτιώνοντας κατά 4 θέσεις το προηγούμενο career high του.

Για τον Nadal, αυτός ήταν ο 1ος τελικός μετά από 25 μήνες και το Roland Garros του 2022. Μπορεί σήμερα να μην ήταν σε καλή μέρα, όμως ήταν μια ενθαρρυντική εβδομάδα για τον 38χρονο Ισπανό, που έπαιξε αρκετό τένις και δείχνει έτοιμος για να πάει στο Παρίσι και να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots