ATP
ΕΠΙΚΟ! O Nadal κέρδισε τον Navone μετά από μάχη 4 ωρών! (vids)

 
ΕΠΙΚΟ! O Nadal κέρδισε τον Navone μετά από μάχη 4 ωρών! (vids)
© Nordea Open/Johan Lilja
tennisnews team Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 18:36

Μια επική μονομαχία έδωσαν οι Rafael Nadal και Mariano Navone στο Bastad, με τον 38χρονο Ισπανό να βγαίνει νικητής στο τέλος, μένοντας στο court για 4 ώρες!

Κάτι παραπάνω από ένα δυνατό τεστ για τη φυσική του κατάσταση χρειάστηκε να δώσει σήμερα στο κεντρικό court του Bastad o Nadal, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Navone μετά από 3 ώρες και 59 λεπτά μιας συγκονιστικής μάχης, με 6-7 (2), 7-5, 7-5!

O Nadal λατρεύει το άθλημα και τον ανταγωνισμό και δεν θα μπορούσε να το αποδείξει πιο μεγαλοπρεπώς, μονομαχώντας για 4 ώρες απέναντι στον φορμαρισμένο Αργεντινό, για να πάρει στο τέλος το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Nordea Open - ενός τουρνουά της κατηγορίας ATP 250!

Ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, ο οποίος έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρεθεί και πάλι σε καλή κατάσταση, συνεχίζει να δείχνει πως είναι στον σωστό δρόμο και πως θα έχει τύχη για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε λίγες μέρες.

Στο σημερινό ματς, απέναντι στο Νο.36 του κόσμου και έναν παίκτη που κάνει εξαιρετική σεζόν στο χώμα, είχε τα σκαμπανεβάσματά του, κατάφερε όμως στις πιο κρίσιμες στιγμές να δείξει χαρακτήρα και να φτάσει σε μια πολύ δύσκολη ανατροπή, για την οποία χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά.

Στο εναρκτήριο σετ ο Rafa είχε μείνει πίσω με διπλό break στο 1-4, αλλά μείωσε σε 3-4 και αργότερα έσωσε και 2 set points στο σερβίς του Αργεντινού στο 5-4, 40-15, για να ισοφαρίσει σε 5-5!

Είχε και εκείνος 2 set points, αλλά όχι στο δικό του σερβίς, για να κάνει το 7-5 ο Ισπανός, σε ένα σημείο που φυσικά είχε το momentum, όμως ο Navone κατάφερε να στείλει το σετ στο tie-break και εκεί ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2.

Ο Nadal όχι μόνο δεν απογοητεύτηκε μετά απ' αυτό, αλλά αντέδρασε άμεσα, κερδίζοντας τα 3 πρώτα games του 2ου σετ. Ο Navone απάντησε με ένα σερί 4 κερδισμένων games, για να πάρει τον έλεγχο στο 2ο σετ και να προηγηθεί με 4-3 και με 5-4 λίγο μετά.

Ήταν το πιο δύσκολο σημείο για τον Nadal στο ματς, αφού δεν πατούσε τόσο καλά και ο Navone, έχοντας και το momentum, είχε τη δυνατότητα να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Δεν το έβαλε κάτω ωστόσο ο "Matador", έκανε ένα δύσκολο hold για το 5-5 όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά και ακολούθησε ένα break, για να τον φέρει ξανά μπροστά στο 2ο σετ, με 6-5. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 0-30, κράτησε ξανά το σερβίς του και έκλεισε το 2ο σετ με 7-5.

Ακολούθησε ακόμα ένα μαραθώνιο και πολύ αμφίρροπο σετ, με τον Navone να παίρνει πρώτος το προβάδισμα για το 2-0, αλλά τον Rafa να απαντά με 5 διαδοχικά games, που τον έφεραν αγκαλιά με τη νίκη, στο 5-2.

Τα επόμενα λεπτά ωστόσο, ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς του 2 φορές και είδε το 5-2 να γίνεται 5-5! Για μια ακόμα φορά είχε απάντηση μετά από αντεπίθεση του Αργεντινού, έκανε το break και ανέκτησε το προβάδισμα στο 6-5 και τελικά με ένα love service game "σφράγισε" τη μεγάλη πρόκριση στο 12ο game, στην 3η του απόπειρα να κλείσει το ματς στο σερβίς του.

Μετά απ' αυτή την απίθανη μάχη, ο Nadal πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Nordea Open, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Duje Ajdukovic. Ο 23χρονος Κροάτης, Νο.130 στον κόσμο, παίζει πολύ καλό τένις και σήμερα απέκλεισε τον Thiago Monteiro με 6-2, 4-6, 6-4. Θυμίζουμε πως ο Monteiro με τη σειρά του είχε βγάλει εκτός τον Casper Ruud στον 2ο γύρο.

Αύριο είναι και ο ημιτελικός του διπλού, όπου επίσης παίζει ο Nadal μαζί με τον Ruud, ενάντια στους Orlando Luz και Rafael Matos. Δεν αποκλείεται να αποσυρθεί απ' αυτό το ταμπλό ο Ισπανός, ο οποίος δήλωσε συμμετοχή και στα δυο ταμπλό μιας και σκοπεύει να παίξει και στο διπλό στο Παρίσι σε μερικές μέρες, ωστόσο κατέληξε να παίξει παραπάνω τένις απ' όσο ευελπιστούσε και ο ίδιος αυτή την εβδομάδα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots