ATP
Nadal: "Παίζω καλύτερα τώρα, αλλά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο" (vid)

 
Nadal: "Παίζω καλύτερα τώρα, αλλά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο" (vid)
© Nordea Open/Linda Carlsson
tennisnews team Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 20:44

Ο Rafael Nadal είπε πως ένιωθε αρκετά κουρασμένος πριν τον ημιτελικό σήμερα το πρωί, αλλά το σημαντικό ήταν πως δεν είχε μυϊκές ενοχλήσεις, ενώ έκανε και μια αποτίμηση της κατάστασής του, όντας γενικά ευχαριστημένος με το που βρίσκεται το τένις του.

"Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσω έναν παίκτη που έδειξε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τένις. Είχα πίστη στον εαυτό μου. Μου το έκανε δύσκολο γιατί με ανάγκαζε να παίζω αρκετά πίσω, βάζοντας πολλή δύναμη σε κάθε μπάλα. Ειδικά το backhand του μου φάνηκε εξαιρετικό. Βρήκα στο τέλος τον τρόπο, είχα τη σωστή συμπεριφορά και είμαι ευχαριστημένος με το πως τα πήγα, μετά και το χθεσινό", είπε ο Nadal για τον αγώνα του με τον Ajdukovic στη συνέντευξη Τύπου.

Χθες, ο Nadal θυμίζουμε πως χρειάστηκε 4 ώρες για να αποκλείσει τον Mariano Navone. Στην ερώτηση για το τι έκανε μετά απ' αυτό το ματς και πως κατάφερε να είναι έτοιμος για τον ημιτελικό σήμερα, απάντησε: "Μετά τον αγώνα έκανα 20 λεπτά ποδήλατο, ήπια αρκετά υγρά και προσπάθησα να ξεκουραστώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν ήταν εύκολο να κοιμηθώ αρκετά μετά από έναν τέτοιο αγώνα, ειδικά για έναν Ισπανό, γιατί δεν μας αρέσει να ξαπλώνουμε νωρίς. Όταν ξύπνησα ένιωθα πολύ κουρασμένο το σώμα μου, αλλά δεν ένιωθα καμία ενόχληση και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα."

Για το πως βρίσκει το τουρνουά του Bastad, 19 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη σ' αυτό, όταν και στα 19 του μόλις χρόνια το 2005 είχε κερδίσει τον τίτλο: "Όλα είναι διαφορετικά, αλλά ξέρω σίγουρα πως δεν φανταζόμουν ότι θα επέστρεφα εδώ στα 38 μου χρόνια! Είμαι πολύ περήφανος με όλα όσα πέτυχα στη ζωή και την καριέρα μου. Το να επιστρέφω εδώ μετά από τόσες επιτυχίες είναι πολύ όμορφο, είμαι χαρούμενος και τώρα θέλω να προετοιμαστώ για μια νέα μάχη για τον τίτλο."

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός για τον Rafa από το καλοκαίρι του 2022, όταν κατέκτησε το Roland Garros, δείχνοντας να είναι καλύτερα σε σχέση με λίγο καιρό πριν. Αυτό βεβαίως δεν τον καθησυχάζει, αφού θέλει να είναι ακόμα καλύτερος στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: "Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ένα απ' αυτά είναι να διαβάζω το παιχνίδι, να επιλέγω το καταλληλότερο χτύπημα στα κρίσιμα σημεία. Σιγά-σιγά ανακτώ την ταχύτητα στα πόδια, κάτι που μου επιτρέπει να είμαι σε καλύτερη θέση όταν κάνω forehand.

Παίζω πολύ καλύτερα σε σχέση με 2 μήνες πριν, αλλά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο. Πρέπει να αποδεχτώ όλες τις προκλήσεις που έρχονται και να είμαι πρόθυμος να περάσω δύσκολα στο court, ώστε να συνεχίσω να μου δίνω ευκαιρίες για επιτυχίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots