ATP
1ος τελικός μετά από 2 χρόνια για τον ατσάλινο Rafa! (vids)

 
1ος τελικός μετά από 2 χρόνια για τον ατσάλινο Rafa! (vids)
© Nordea Open
tn team Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 16:23

Μια μέρα μετά από την 4ωρη μάχη του με τον Mariano Navone, o Rafael Nadal όχι απλά έπαιξε στον ημιτελικό με τον Duje Ajdukovic, αλλά έκανε και νέα ανατροπή από σετ πίσω, για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό από το καλοκαίρι του 2022!

Λιγότερες από 24 ώρες πριν, ο Nadal πανηγύριζε μια από τις πιο επεισοδιακές νίκες της καριέρας του, αφού χρειάστηκε 3 ώρες και 59 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Mariano Navone σε ένα ματς που βρέθηκε πίσω με σετ.

Σήμερα, στα 38 του χρόνια, ο θρυλικός Ισπανός τενίστας έπαιξε άλλο έναν "μαραθώνιο", επέστρεψε από σετ και break πίσω και πήρε άλλη μια δύσκολη νίκη επί του Κροάτη Duje Ajdukovic, με 4-6, 6-3, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά.

O Nadal άργησε να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού, χάνοντας τα 3 πρώτα games της αναμέτρησης. Μείωσε σε 2-3 και κράτησε την απόσταση στο ένα break για το υπόλοιπο του 1ου σετ, δεν επέστρεψε όμως σ' αυτό, με τον 23χρονο Κροάτη να φτάνει στην κατάκτησή του στο 10ο game.

O Ajdukovic, ο οποίος ήταν η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά και κατάφερε με μεγάλες νίκες να μπει στα ημιτελικά έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, έκανε break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αποκτώντας το προβάδισμα με 6-4, 1-0.

Ο Nadal δεν άφησε να γίνει το ίδιο με το 1ο σετ και αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε άμεσα, κερδίζοντας τα 2 επόμενα games. Μπόρεσε να βρει πιο πολλούς εύκολους πόντους από τη γραμμή του σερβίς για το υπόλοιπο του παιχνιδιού ο Ισπανός, ο οποίος έκανε νέο break στο 6ο game και "ξέφυγε" με 4-2.

Χάνοντας μόλις έναν πόντο από το σερβίς μετά το break που δέχτηκε στο 1ο game, o Rafa έκλεισε αρκετά γρήγορα το σετ στο 9ο game (6-3).

Στη συνέχεια άνοιξε εκείνος με double break το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Ajdukovic δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να επιστρέψει σε αυτό, ισοφαρίζοντας σε 3-3!

O Rafa έκανε νέο break για να πάρει νέο προβάδισμα με 4-3 και στο 8ο game, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό και την τελική νίκη, κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να κρατήσει για 1η φορά μετά από ώρα το σερβίς του, φτάνοντας στο 5-3. Eυκολότερα κράτησε το σερβίς του στο 10ο game o Ισπανός, που διαμόρφωσε το τελικό 6-4 σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες παιχνιδιού.

Ο Nadal θα επιστρέψει σε έναν τελικό για 1η φορά από το καλοκαίρι του 2022, όταν και κατέκτησε το Roland Garros για 14η φορά!

Συνολικά θα είναι ο 131ος τελικός της απίθανης καριέρας του και θα αναζητήσει τον 93ο τίτλο του (92-38).

Θα αντιμετωπίσει σε κάθε περίπτωση έναν "πρωτάρη", αφού στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Thiago Agustin Tirante και Nuno Borges, που αμφότεροι ψάχνουν την πρώτη τους πρόκριση σε έναν τελικό ATP διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots