ATP
Τσιτσιπάς: "Οι επιστροφές μου πήγαν πολύ καλά σήμερα"

 
Τσιτσιπάς: "Οι επιστροφές μου πήγαν πολύ καλά σήμερα"
tn team Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 18:17

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ευχαριστημένος με τον αγώνα που έκανε ενάντια στον Fabio Fognini και την πρόκριση στα ημιτελικά, ξεχωρίζοντας το κομμάτι των επιστροφών από την εμφάνισή του.

"Οι επιστροφές μου πήγαν πολύ καλά σήμερα, ήμουν πολύ συνεπής σ' αυτές. Επέμεινα στο να μένω πίσω και να δημιουργώ μια λούπα, προσπαθώντας από την αρχή να βρω τις γωνίες. Προς το τέλος άρχισα να σερβίρω και καλύτερα. Στην αρχή προσπαθούσα να βρω τρόπους να ανοίξω το γήπεδο και μου πήρε λίγο χρόνο να το καταφέρω. Προς το τέλος το ξεκλείδωσα κατά μια έννοια και μου έβγαινε πιο αβίαστα, ένιωθα πως τα έκανα όλα σωστά", είπε στις δηλώσεις που έκανε από το court o Στέφανος.

"Αυτό είναι πολύ θετικό, ξέρω ποια πράγματα λειτουργούν εδώ και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Ο κόσμος είναι όπως πάντα αξιαγάπητος και με υποστηρίζει, σας ευχαριστώ παιδιά", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 του Fognini.

Σε παρόμοιες συνθήκες με αυτές του Gstaad, στο Klosters της Ελβετίας, είχε κερδίσει και το Ευρωπαϊκό στα juniors πριν μερικά χρόνια ο Τσιτσιπάς, που του ζητήθηκε να δώσει και μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνεις όταν παίζεις σε μεγάλο υψόμετρο.

"Θα έλεγα να μην είσαι τόσο ενθουσιώδης στο υψόμετρο. Συνήθως έχουμε την τάση να βάζουμε την ίδια δύναμη με τα μέρη με μηδενικό υψόμετρο. Το πλεονέκτημα στο υψόμετρο όμως είναι ότι κάποιες φορές σου δίνει επιπλέον δύναμη, οπότε βγαίνει κάπως πιο αβίαστα και πιο φυσικά. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνω προσοχή όταν παίζω στο υψόμετρο. Το σερβίς μου τα πάει πολύ καλά, νιώθω πως μπορώ να μειώσω λίγο την ένταση και θα βγει εξίσου καλό. Είχα το προνόμιο να κερδίσω και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα juniors εδώ όπως είπες και ελπίζω να κάνω μεγαλύτερα πράγματα εδώ."

Τέλος, για τον αυριανό ημιτελικό, όπου θα παίξει με έναν εκ των Auger-Aliassime και Berrettini, είπε: "Και οι δυο είναι σπουδαίοι αντίπαλοι, τους έχω αντιμετωπίσει κάποιες φορές. Είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει το τένις. Αυτοί οι παίκτες βρίσκονται στο πικ τους και ανυπομονώ για την πρόκληση. Είναι και οι δυο παίκτες της δικής μου γενιάς, παίζουμε μαζί εδώ και χρόνια και όταν τους συναντώ έρχονται ευχάριστες αναμνήσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας κληρονομιά στο άθλημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots