ATP
Στο Νο.2 του Race και κυνηγάει Sinner o Alcaraz

 
Στο Νο.2 του Race και κυνηγάει Sinner o Alcaraz
© AELTC/Simon Bruty
tn team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 11:45

Παρότι κατέκτησε 2 συνεχόμενα Grand Slams, ο Carlos Alcaraz έμεινε πίσω από τον Jannik Sinner στο Race για το Τορίνο. Ανέβηκε πολύ ο Novak Djokovic, οριακά στο Top 8 o Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ενδεικτικό για το πόσο καλή σεζόν κάνει ο Jannik Sinner, είναι το γεγονός πως παρέμεινε στο Νο.1 του Race μετά το Wimbledon, παρότι αποκλείστηκε στα προημιτελικά (από τον Daniil Medvedev).

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε μέσα σε 5 εβδομάδες το Roland Garros και το Wimbledon, βελτίωσε σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα τη συγκομιδή του στο Race κατά 4.000 βαθμούς, όμως ακόμα είναι πίσω από τον Ιταλό, αν και τον πλησίασε αρκετά, στους 250 βαθμούς.

Στο Νο.3, αλλά σε απόσταση και από τους δυο, έμεινε ο Alexander Zverev, τον οποίο ακολουθεί ο Daniil Medvedev στο Νο.4. Ο Casper Ruud βρίσκεται στο Νο.5 του Race και ο Novak Djokovic ανέβηκε στο Νο.6, κερδίζοντας 7 θέσεις μετά την πορεία του έως τον τελικό του Wimbledon. Θυμίζουμε πως πριν απ' αυτό, ο Σέρβος δεν είχε ούτε έναν τελικό στη σεζόν!

Ο Alex De Minaur παρέμεινε στο Νο.7 του Race, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να χάνει 2 θέσεις και να πέφτει στο Νο.8, συμπληρώνοντας την πρώτη 8άδα. Σημειώνουμε πως οι πρώτοι 8 είναι αυτοί που θα προκριθούν στο ATP Finals στο τέλος της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα, στο Νο.9 είναι ο Taylor Fritz που πλησίασε τον Τσιτσιπά στους 35 μόλις βαθμούς, ενώ στο Νο.10 είναι ένας άλλος Αμερικανός, ο Tommy Paul, που και αυτός είναι αρκετά κοντά στην 8άδα.

Αντίθετα, χαμηλά έχουν μείνει μετά και το τέλος του 3ου Grand Slam της σεζόν οι Andrey Rublev (No.12), Hubert Hurkacz (No.13) και Holger Rune (No.17), τρεις παίκτες που συμμετείχαν στο περσινό ATP Finals.

Δείτε αναλυτικά πως έχει διαμορφωθεί το Race

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots