Djokovic: "Δεν θα άλλαζε κάτι αν άρχιζα να ουρλιάζω"

 
Djokovic: "Δεν θα άλλαζε κάτι αν άρχιζα να ουρλιάζω"
© AELTC/Florian Eisele
tn team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 21:14

Ο Novak Djokovic ήταν πολύ ήρεμος στον χθεσινό τελικό του Wimbledon, τόσο που από κάποιους κατηγορήθηκε για παθητική στάση, με αποτέλεσμα να μην έχει και καμία τύχη για τον τίτλο. Ο Σέρβος σχολίασε αυτή την κριτική και την αποδόμησε, φροντίζοντας να αναγνωρίσει για μια ακόμα φορά την άξια επικράτηση του αντιπάλου του.

Μιλώντας στο μέσο της πατρίδας του, Sport Klub, o κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν εξέφρασε έντονα συναισθήματα, όπως πολλές φορές τον βλέπουμε να κάνει σε μεγάλα ματς, δεν σήμαινε ότι ήταν αδιάφορος ή παθητικός, αλλά το αντίθετο, ότι ήταν όσο ψυχραιμος χρειαζόταν για να εξοικονομήσει ενέργεια, κάτι που πάντα είναι ζητούμενο στα Grand Slams.

"Συνηθίζει να το πιστεύει αυτό ο κόσμος όταν χάνω, πως είμαι πολύ φλατ. Δεν φταίει αυτό όμως για την ήττα. Υπάρχουν στιγμές σε αγώνες που χρειάζεται να κάνεις κάτι, να ξεσπάσεις, αλλά υπάρχουν άλλες στιγμές στις οποίες έχεις την κατάλληλη ισορροπία, είσαι ψύχραιμος και συντηρείς την ενέργεια ώστε να τη χρησιμοποιήσεις επικοδομητικά."

Νωρίς στο 3ο σετ υπήρξε πάντως μια στιγμή που ο Djokovic έβγαλε νεύρο, πανηγυρίζοντας έντονα ένα δύσκολο κράτημα σερβίς μετά από σωσμένα break points. Αν κάτι αντίστοιχο είχε γίνει νωρίτερα, διαβεβαιώνει πως δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα του τελικού, λέγοντας για πολλοστή φορά πως ο Alcaraz απλά ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς.

"Μπορούμε να υποθέσουμε τι θα είχε γίνει διαφορετικά αν άρχιζα να ουρλιάζω στον κόσμο στις αρχές του 2ου σετ, αλλά αμφιβάλλω ότι θα με βοηθούσε. Συγχαρητήρια στον Alcaraz, μιλώντας με αθλητικούς όρους, με έσπασε. Ας προχωρήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots