WTA
Στο Top 5 η Paolini, Top 10 η Krejcikova

 
Στο Top 5 η Paolini, Top 10 η Krejcikova
© AELTC/Jonathan Nackstrand
tn team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 10:37

H Barbora Krejcikova έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στο Top 10 μετά και την κατάκτηση του Wimbledon, ενώ στο Top 5 μπήκε για 1η φορά η Jasmine Paolini. Μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Krejcikova, η οποία κατέκτησε το 2ο Grand Slam στην καριέρα της στο Wimbledon το περασμένο Σάββατο, άφησε πίσω της 22 θέσεις σήμερα και επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο.10 από το Νο.32 που βρισκόταν.

Η φιναλίστ του Wimbledon, Jasmine Paolini, μετά και τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό της σε Grand Slam, κέρδισε άλλες 2 θέσεις και ανέβηκε στο No.5, κάνοντας την πρώτη της είσοδο στο Top 5, μόλις έναν μήνα μετά το ντεμπούτο της στο Top 10.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με την Iga Swiatek να είναι πάντα στο Νο.1. H Coco Gauff παραμένει στο Νο.2, η Aryna Sabalenka στο Νο.3 και η Elena Rybakina στο Νο.4.

Η Paolini ανέβηκε στο Νο.5 και η Jessica Pegula υποχώρησε μια θέση, πέφτοντας στο Νο.6. Οι Qinwen Zheng και Μαρία Σάκκαρη κέρδισαν από μια θέση, ανεβαίνοντας στο Νο.7 και στο Νο.8 αντίστοιχα, ενώ 2 θέσεις κέρδισε η Danielle Collins, στο Νο.9.

Η Krejcikova συμπληρώνει το Top 10, με την Jelena Ostapenko να είναι ακριβώς πίσω της, στο Νο.11, τρεις θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την πολύ καλή σεζόν συνεχίζει η Emma Navarro, που κέρδισε 2 θέσεις και βελτίωσε το career high της στο Νο.15. Νέο career high και για την Anna Kalinskaya, που κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.17.

16 θέσεις άφησε πίσω της η Donna Vekic, η οποία σκαρφάλωσε στο Νο.21. Νέο ατομικό ρεκόρ έκανε η 20χρονη Diana Shnaider, που κέρδισε 2 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.28.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100 έκανε η μεγάλη έκπληξη του Wimbledon, Lulu Sun, που από το Νο.123 ανέβηκε στο Νο.53, βελτιώνοντας κατά 70 θέσεις την προηγούμενη θέση και προηγούμενο career high της.

Η Paula Badosa κέρδισε 28 θέσεις μετά τις καλές εμφανίσεις στο Λονδίνο και ανέβηκε στο Νο.65, ενώ στο Top 100 επέστρεψε η Emma Raducanu, η οποία άφησε πίσω της 41 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.94.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots