Krejcikova: "Πριν από 4 εβδομάδες ήταν αδύνατο να σκεφτώ κάτι τέτοιο"

 
Barbora Krejcikova
Barbora Krejcikova © AELTC/Joel Marklund
tn team Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 - 11:12

H Barbora Krejcikova μίλησε για το ταξίδι που έκανε τον τελευταίο μήνα και πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ.

"Είχα πολλές δύσκολες περιόδους αυτή τη σεζόν. Πριν από 4 εβδομάδες ήταν αδύνατο να σκεφτώ ότι θα βρισκόμουν στον τελικό του Wimbledon, να σκεφτώ πως θα μπορούσα να ήμουν διαφορετική παίκτρια. Πριν από το τουρνουά, είπα στον εαυτό μου ότι θα τα απολάμβανα όλα περισσότερο, πως ήδη έχω καταφέρει πολλά στην καριέρα μου, οπότε θα προσπαθούσα απλά να περάσω καλά και να μην αγχώνομαι με τις εμφανίσεις μου. Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι είχε επιτυχία αυτό. Απολαμβάνω κάθε στιγμή, το απολαμβάνω περισσότερο απ' ότι στο Παρίσι (στο Roland Garros του 2021), όπου σίγουρα είχα περισσότερο άγχος. Τότε ήταν η 1η φορά. Από τη στιγμή που κέρδισα εκείνον τον τίτλο, μπορώ να είμαι πιο χαλαρή", είπε η Krejcikova στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μετά τον θρίαμβό της επί της Elena Rybakina στα ημιτελικά του Wimbledon.

Για 2η φορά θα παίξει σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης η Krejcikova, που βεβαίως είχε κατακτήσει το Roland Garros το 2021: "Νιώθω πως έπρεπε να τα βελτιώσω όλα σ' αυτό το διάστημα. Έπρεπε να γίνω καλύτερα στις πιο γρήγορες επιφάνειες, να βελτιώσω το παιχνίδι μου, γιατί και οι άλλες παίκτριες αυτό κάνουν. Είναι υπέροχο που σήμερα φαίνεται πως το έχω πετύχει αυτό, γι' αυτό και βρίσκομαι σε έναν ακόμα τελικό."

Για τη νίκη της απέναντι στη Rybakina, που ήρθε με ανατροπή, είπε: "Είμαι περήφανη για το πως κατάφερα να διαβάσω το σερβίς της Elena, γιατί είναι πολύ δύσκολο. Όσο προχωρούσε το ματς όμως έβρισκα όλο και περισσότερο την τοποθέτηση, παρόλο που συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά. Είμαι χαρούμενη που το έκανα καλά και που κατάφερα να γυρίσω το ματς, παρόλο που συνέχισε να βγάζει winners. Ήξερα ότι έπρεπε να μείνω στο παιχνίδι μου, να παλέψω και να μείνω μαζί της στο ματς. Ήξερα πως κάποια στιγμή θα είχα τις ευκαιρίες μου."

Για τον τελικό κόντρα στην Jasmine Paolini, την οποία είχε κερδίσει στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους στο Australian Open του 2018, είπε: "Δεν θυμάμαι εκείνο το ματς, για να είμαι ειλικρινής. Πέρασε πολύς καιρός και ήταν μεγάλο ταξίδι από τότε και για τις δυο μας, είμαστε τώρα στον τελικό του Wimbledon. Είδα λίγο την Jasmine σήμερα και περιμένω έναν δύσκολο αγώνα το Σάββατο. Ελπίζω να κάνουμε και οι δυο καλό αγώνα. Περιμένω ένα πολύ ωραίο παιχνίδι."

Τέλος, η Krejcikova αναφέρθηκε και στη μέντορά της, Jana Novotna, για την οποία μίλησε και στην on-court συνέντευξή της με μεγάλη συγκίνηση: "Είχαμε μιλήσει αρκετές φορές για την καριέρα της, για τους αγώνες της εδώ, αλλά πέρασε πολύς καιρός από εκείνες τις μέρες, οπότε δεν μπορώ να θυμηθώ και ακριβώς τις συζητήσεις μας. Αλλά ναι, το κάναμε και ελπίζω να είναι περήφανη για μένα. Είχα την ευκαιρία να τη γνωρίζω και να περάσω χρόνο μαζί της. Έχουμε σπουδαία παράδοση στην Τσεχία σ' αυτό το τουρνουά, οπότε ως παιδί θαύμαζα πολλούς αθλητές. Τώρα είναι υπέροχο που είμαι πρωταθλήτρια σε Grand Slam αλλά και φιναλίστ εδώ στο Wimbledon."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots