ATP
Κέρδισε 125 θέσεις ο Ξυλάς - επέστρεψε στο Top 80 o Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Κέρδισε 125 θέσεις ο Ξυλάς - επέστρεψε στο Top 80 o Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 13:35

Ο Γιάννης Ξυλάς κέρδισε 125 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά και τις καλές εμφανίσεις στη Σερβία. Επέστρεψε στο Top 80 της κατάταξης των διπλών ο Πέτρος Τσιτσιπάς.

Ο Ξυλάς έπαιξε στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Futures τουρνουά πριν από 2 εβδομάδες στο Βελιγράδι της Σερβίας και χάρη σ' αυτή την πορεία κέρδισε 8 βαθμούς και 125 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ σήμερα, ανεβαίνοντας στο Νο.879.

Είναι νέο career high για τον 23χρονο αθλητή, πρωταθλητή Ελλάδος τα δυο τελευταία χρόνια, που δεν είχε βρεθεί στο παρελθόν ψηλότερα από το Νο.996. Βεβαίως έχει παίξει τένις πολύ υψηλότερου επιπέδου απ' αυτό το rank, ωστόσο δεν έχει τόσες συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά. Αναμένεται σύντομα να κερδίσει κι άλλες θέσεις, αφού και την προηγούμενη εβδομάδα είχε καλή παρουσία στο τουρνουά του Monastir, όπου ήταν ημιφιναλίστ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση σήμερα και βρέθηκε στο Νο.12 του κόσμου, ενώ ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που είναι πάντα Νο.2 στη χώρα μας, έχασε 8 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.477. Στο Νο.767 υποχώρησε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος έχει σταματήσει από το tour αλλά διατηρεί 31 βαθμούς ΑΤΡ.

Ο Ξυλάς πέρασε στο Νο.4 της Ελλάδας, ενώ τον ακολουθεί ο Αριστοτέλης Θάνος, που βρίσκεται στο Νο.995. Πίσω τους είναι ο Δημήτρης Αζωίδης, που κέρδισε 56 θέσεις σήμερα και βρέθηκε στο Νο.1046.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, κορυφαίος στη χώρα μας παραμένει ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που επέστρεψε στο Top 80 σήμερα, καθώς κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.79. Πολύ κοντά του είναι και ο αδερφός του, Στέφανος, στο Νο.86 του κόσμου. Θυμίζουμε πως τα αδέρφια Τσιτσιπά θα παίξουν στο 250άρι του Gstaad αυτή την εβδομάδα, ενώ σε δυο εβδομάδες ξεκινούν το ταξίδι τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πολύ ψηλά, στο Νο.203 του κόσμου, βρίσκεται ο Μάρκος Καλοβελώνης, ενώ ακολουθούν τα αδέρφια Σακελλαρίδη, με τον Στέφανο να βρίσκεται στο Νο.394, τον Δημήτρη στο Νο.434 και τον Μιχάλη στο Νο.647.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots