ATP
Πλησιάζουν τον Sinner οι Djokovic και Alcaraz - έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς

 
Πλησιάζουν τον Sinner οι Djokovic και Alcaraz - έχασε μια θέση ο Τσιτσιπάς
© AELTC/Simon Bruty
tennisnews team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 - 9:11

Οι Novak Djokovic και Carlos Alcaraz "ψαλίδισαν" τη διαφορά τους από το Νο.1 και τον Jannik Sinner. Ισοφάρισε το ρεκόρ του ο Alex De Minaur, έχασε μια ακόμα θέση ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά το Wimbledon.

Με τους Djokovic και Alcaraz να κάνουν ακριβώς τις ίδιες πορείες με πέρσι στο Wimbledon και τον Sinner να χάνει 320 βαθμούς, οι διαφορές στο Top 3 έγιναν μικρότερες, με τη μάχη για το Νο.1 να αναμένεται συναρπαστική στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Ο Sinner αυτή τη στιγμή παραμένει πρωτοπόρος με 9.570 βαθμούς. Τον ακολουθεί στο Νο.2 ο Djokovic με 8.460 βαθμούς, δηλαδή 1.110 λιγότερους, ενώ ο Alcaraz στο Νο.3 υπολείπεται μόλις 330 βαθμών του Σέρβου, ενώ στο υπόλοιπο της σεζόν έχει αρκετά λιγότερους βαθμούς να υπερασπιστεί και από τους δυο.

Στο Νο.4, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 βαθμών, παρέμεινε ο Alexander Zverev, όπως και στο Νο.5 παρέμεινε ο Daniil Medvedev. Στο Νο.6 ανέβηκε ο Alex De Minaur, που κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε κατά μια θέση το προσωπικό του ρεκόρ.

Στο Νο.7 παραμένει ο Hubert Hurkacz, με τον Andrey Rublev να χάνει 2 θέσεις και να υποχωρεί στο Νο.8 και τον Casper Ruud να χάνει μια, στο Νο.9. Σταθερός στο Νο.10 o Grigor Dimitrov, που συμπληρώνει το Top 10.

Ο Taylor Fritz ακολουθεί στο Νο.11, κερδίζοντας μια θέση και αφήνοντας στο Νο.12 τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μια θέση κέρδισε και ο Ugo Humbert που ανέβηκε στο Νο.15, ενώ στο Νο.16 ανέβηκε ο Lorenzo Musetti, που μετά τον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam κέρδισε 9 θέσεις και είναι μια θέση χαμηλότερα από το career high του.

Δυο θέσεις κέρδισε ο Jack Draper, που βελτίωσε το career high του στο Νο.26, ενώ νέο ατομικό ρεκόρ έκανε και ο Arthur Fils, που κέρδισε 6 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.28. Τέλος, ο 21χρονος Giovanni Mpetshi Perricard κέρδισε 14 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.44 του κόσμου, κάνοντας την 1η του είσοδο στο Top 50.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots