Djokovic: "Ήταν ένα επίπεδο πάνω από μένα, με έχει ξεπεράσει"

 
Djokovic: "Ήταν ένα επίπεδο πάνω από μένα, με έχει ξεπεράσει"
© AELTC/Simon Bruty
tn team Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 21:12

Ο Novak Djokovic δεν είχε τίποτα παραπάνω να πει, από το να αναγνωρίσει την αξία του αντιπάλου του και να παραδεχτεί πως στην παρούσα φάση είναι απλά καλύτερος από εκείνον.

Όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό για το αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στην τακτική του και αυτό να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα, ο Djokovic εξήγησε πως ήταν απλά κατώτερος από τον Ισπανό, του έβγαλε το καπέλο και εξήγησε ότι απέδειξε ότι σ' αυτή την περίοδο τουλάχιστον τον έχει ξεπεράσει αγωνιστικά.

"Ειλικρινά, δεν το πιστεύω. Μπορείς πάντα να αναλύσεις ένα ματς και να βρεις τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, όμως συνολικά σήμερα ένιωσα κατώτερος στο γήπεδο. Αυτό ήταν όλο. Ήταν ο καλύτερος παίκτης, χτυπούσε την μπάλα καλύτερα από μένα και δε νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω. Προσπάθησα να ανεβάσω τη διάθεσή μου, να κάνω και τον κόσμο να εμπλακεί περισσότερο, κάτι που κατάφερα στο 3ο σετ. Δεν μου έδωσε όμως πολλούς εύκολους πόντους στο σερβίς μου, το διάβαζε καλά και έπαιζε με μεγάλη ποικιλία. Δεν τον έχω δει ξανά να σερβίρει έτσι. Ίσως μου έλειπε κάτι σ' αυτό το τουρνουά, αλλά σέρβιρε εξαιρετικά σήμερα, πρέπει να είχε πολύ καλή μέρα προπόνησης στο σερβίς του χθες. Συνολικά, με έχει πραγματικά ξεπεράσει."

Για τις διαφορές σε σχέση με τον περσινό τελικό, είπε: "Πέρσι ένιωθα καλύτερα. Ξεκίνησα παίρνοντας το 1ο σετ με 6-1, για εκείνον ήταν ο 1ος τελικός στο Wimbledon και για μένα ήταν ο 9ος. Είχα ξεκινήσει καλύτερα, είχα set point στο 2ο σετ, αλλά έχασα ένα σχετικά εύκολο backhand στο ράλι του tie-break. Ίσως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά πέρσι, όπου έχασα σε έναν επικό αγώνα 5 σετ. Δεν συνέβη αυτό φέτος. Ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο και κέρδισε καθαρά."

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο Nole είπε: "Ο Carlos ήταν καλύτερος σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού: στην κίνηση, στον τρόπο που χτυπούσε την μπάλα, στο σερβίς, σε όλα. Έκανα ό,τι μπορούσα για να προετοιμαστώ γι' αυτό το ματς. Αν κάποιος μου έλεγε πριν 3-4 εβδομάδες ότι θα έπαιζα στον τελικό του Wimbledon, δεν θα τον πίστευα. Προφανώς είμαι απογοητευμένος, είναι πικρή η γεύση της ήττας σε έναν τέτοιο τελικό, αλλά στην τελική είναι μια επιτυχία για μένα και την ομάδα μου που βρέθηκα εδώ και έχασα από έναν καλύτερο παίκτη. Μόνο αυτό μπορώ να πω. Πάντα μπορώ να βρω κάτι για αυτοκριτική και πάντα το κάνω. Πάντα βρίσκω κάτι που θα μπορούσα να κάνω καλύτερα, αλλά αυτό δε νομίζω ότι θα άλλαζε την έκβαση του σημερινού παιχνιδιού. Από την αρχή μέχρι το τέλος μπορούσες να δεις ότι ήταν ένα επίπεδο πάνω από μένα."

Για το αν τον επηρέασε η έλλειψη προετοιμασίας πριν από το Wimbledon: "Θα μπορούσε. Προφανώς η προετοιμασία μου για το Wimbledon δεν ήταν η συνηθισμένη, ο τραυματισμός μου μου έβαλε εμπόδια. Χρειάστηκε να δημιουργήσω ένα υβριδικό πρόγραμμα προπόνησης μεταξύ αποκατάστασης, ειδικών ασκήσεων για το γόνατο και προπόνησης τένις πριν από ένα Grand Slam. Αυτό είχε μια κάποια επίδραση στους πρώτους γύρους, όμως όσο προχωρούσε το τουρνουά ένιωθα όλο και καλύτερα. Σε κάποια ματς χρειάστηκε να δώσω μάχη, αλλά σήμερα ήμουν μισό βήμα πίσω από τον Carlos από κάθε άποψη. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτώ και ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν τον αντιμετωπίσω ξανά."

Για τους μεγάλους στόχους του στο υπόλοιπο της σεζόν: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το US Open είναι οι δυο μεγάλοι στόχοι για το υπόλοιπο της χρονιάς και ελπίζω να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σ' αυτά τα δυο τουρνουά. Η πορεία ως τον τελικό του Wimbledon ήταν μια τόνωση της αυτοπεποίθησης, αλλά αισθάνομαι και πως ακόμα δεν είμαι στο επίπεδο για να αντιμετωπίσω τους καλύτερους του κόσμου αυτή τη στιμγή, τον Carlos και τον Jannik. Για να έχω την ευκαιρία να τους κερδίσω σε τελική φάση Grand Slam ή Ολυμπιακών θα πρέπει να παίξω καλύτερα από σήμερα. Θα δουλέψω, δεν είναι κάτι που δεν έχω ξαναπεράσει, είχα πολλές διαφορετικές εμπειρίες σε'ολη την καριέρα μου."

Τέλος, ειδικά για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, είπε: "Ελπίζω να μπορέσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου. Θα είναι σε εντελώς διαφορετική επιφάνεια, επιστρέφοντας στο σημείο όπου τραυματίστηκα πριν από μερικές εβδομάδες. Θα δούμε πως θα νιώθω σωματικά και ψυχικά και ελπίζω να βρω το σωστό τενις, γιατί θα χρειαστεί να τα δώσω όλα για να φτάσω σε έναν τελικό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots