Alcaraz: "O Djokovic είναι σούπερμαν στα μάτια μου"

 
Alcaraz: "O Djokovic είναι σούπερμαν στα μάτια μου"
© AELTC/Kieran Cleeves
tn team Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 23:02

Ο Carlos Alcaraz μίλησε με μεγάλο θαυμασμό για τον Novak Djokovic, ενώ ήταν ξεκάθαρος στο που θέλει να φτάσει, αναφέροντας πως θέλει να είναι στην ίδια συζήτηση με τους Big 3 όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

"Είναι υπέροχο συναίσθημα. Ήταν ένα εκπληκτικό ματς από την πλευρά μου και προφανώς ο Novak δεν ήταν στα καλύτερά του στα πρώτα 2 σετ, έκανε πολλά λάθη και το εκμεταλλεύτηκα. Είναι υπέροχο να κερδίζεις το Roland Garros και το Wimbledon την ίδια χρονιά, είναι κάτι που πολύ λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Είναι απίστευτο, προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι έχω κατακτήσει 2 φορές το Wimbledon", είπε αρχικά ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου μετά τον κερδισμένο τελικό.

Για τα ρεκόρ και τα εντυπωσιακά στατιστικά που έχει για την ηλικία του, είπε: "Προφανώς και τα βλέπω και τα μαθαίνω, πως είμαι ο νεότερος που κέρδισε το Roland Garros και το Wimbledon την ίδια χρονιά ή που κέρδισε κάτι άλλο. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Είναι υπέροχο ξεκίνημα για την καριέρα μου, αλλά πρέπει να συνεχίσω και να χτίσω την πορεία μου. Στο τέλος της καριέρας μου θα ήθελα να είμαι στο ίδιο τραπέζι με τους μεγάλους του αθλήματος, αυτός είναι ο στόχος και το όνειρό μου. Δεν έχει σημασία αν έχω 4 Grand Slams στα 21 μου, αν δεν συνεχίσω, αυτοί οι τίτλοι δεν θα έχουν σημασία για μένα."

Για το πόσα Grand Slams θέλει, απάντησε: "Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνω με την ομάδα μου και περήφανος για τον εαυτό μου. Είμαι επίσης περήφανος για τους ανθρώπους γύρω μου. Θέλω να προχωρήσω, να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να μεγαλώνω και να κερδίζω. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία για μένα τώρα. Δεν ξέρω που είναι τα όριά μου και δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Θέλω απλά να απολαύσω τη στιγμή και να συνεχίσω να ονειρεύομαι. Θα δούμε στο τέλος της καριέρας μου αν θα είναι 25, 30, 15 ή 4. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να συνεχίσω να το απολαμβάνω και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον."

Μίλησε με πολύ καλά λόγια και για τον Djokovic, παρότι σήμερα τον νίκησε κατά κράτος: "Ο Novak εξακολουθεί να είναι ένας σούπερμαν για μένα. Και αυτό που έκανε σ' αυτό το τουρνουά, έχοντας εγχεριστεί μόλις λίγες εβδομάδες πριν αρχίσει το τουρνουά, ήταν απίστευτο. Μιλούσα στην ομάδα μου για το πόσο εκπληκτική δουλειά έκαναν. Το ότι μπόρεσε να παίξει αλλά και να φτάσει στον τελικό, μου φαίνεται εξωπραγματικό. Τον κέρδισα σήμερα, αλλά ο Novak για μένα παραμένει ένας σούπερμαν!"

Όσο για τον ίδιο, παρότι φαίνεται να έκανε το τέλειο ματς, ο ίδιος ακόμα βλέπει πολλά περιθώρια βελτίωσης: "Στο πρώτο ματς (στο Wimbledon) σέρβιρα άσχημα και ήξερα ότι έπρεπε να γίνω καλύτερος σε αυτό. Τις μέρες που είχα ρεπό έκανα προπόνηση το σερβίς και επικεντρώθηκα πολύ σ' αυτό το κομμάτι. Νομίζω πως βελτιωνόμουν σε κάθε παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σερβίς σήμερα, γιατί ήταν το βασικό μου όπλο. Είμαι πολύ χαρούμενος, παρόλο που πιστεύω πως πρέπει ακόμα να βελτιωθώ στα πάντα. Σ' αυτό το επίπεδο, το forehand μου μπορεί να είναι καλύτερο και πρέπει να γίνεται καλύτερο κάθε χρόνο. Μπορώ γενικά να βελτιωθώ, δεν πρέπει να σταματήσω εδώ, πρέπει να συνεχίσω να μεγαλώνω και να βελτιώνομαι."

Για τα μαθήματα που έχει πάρει από τις ήττες του: "Έμαθα πολλά από την ήττα μου από τον Medvedev στο US Open του 2023. Έπρεπε να γίνω καλύτερος, να ωριμάσω σ' αυτές τις καταστάσεις. Σε εκείνο το ματς τα είχα παρατήσει κάπως στο 2ο σετ, αφού είχα χάσει το 1ο. Αυτό είναι απαράδεκτο όταν είσαι σε ένα Grand Slam και ήξερα πως δεν μπορούσε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Με βοήθησε πολύ για τα επόμενα Grand Slam, για να είμαι καλύτερος πνευματικά, να είμαι δυνατός και να παίζω το καλύτερό μου τένις στις δύσκολες στιγμές. Είμαι εδώ τώρα χάρη σ' αυτές τις καταστάσεις που με έμαθαν πολλά."

Για την κυριαρχία στο tour που μοιράζονται φέτος με τον Jannik Sinner: "Το να είμαι εκεί μαζί με τον Jannik, στην ηλικία των 22 και των 21 ετών, στην κορυφή της κατάταξης και να κερδίζουμε Grand Slams, είναι πολύ καλό για το τένις. Είναι καλό να κερδίζουν νέοι παίκτες μεγάλα τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εκεί, έχουμε ένα μεγάλο rivalry ανάμεσά μας και μας κάνει καλύτερους αυτό. Είναι σπουδαίο για τον αθλητισμό, για το τένις και για τους παίκτες επίσης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots