Ημιφιναλίστ ο Ξυλάς στο Monastir

 
Ημιφιναλίστ ο Ξυλάς στο Monastir
tn team Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 16:12

Μια ακόμα γεμάτη εβδομάδα είχε ο Γιάννης Ξυλάς, που αγωνίστηκε στο Monastir της Τυνησίας κι έφτασε έως τα ημιτελικά στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, πρωταθλητής Ελλάδος για 2η συνεχόμενη χρονιά αυτό το καλοκαίρι, πέτυχε 3 νίκες στο hardcourt τουρνουά του Monastir και έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση στο Futures των 15.000 δολαρίων της Τυνησίας.

Στον 1ο γύρο ο Ξυλάς απέκλεισε τον Nikita Ianin με 7-6 (2), 6-4, ενώ στη συνέχεια πέρασε τον Αιγύπτιο Amr Elsayed, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.690 στον κόσμο, τον οποίο κέρδιζε με 5-0 στο 1ο σετ όταν εγκατέλειψε.

Στα προημιτελικά κέρδισε και τον 19χρονο Ελβετό Patrick Schoen, με 3-6, 6-2, 6-3. Η νίκη αυτή τον έστειλε στους "4" καλύτερους του τουρνουά, όπου ηττήθηκε σήμερα από τον Ιβοριανό Eliakim Coulibaly με 6-2, 6-4, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του.

Θυμίζουμε πως μόλις 2 εβδομάδες πριν ο Ξυλάς είχε μια ακόμα πολύ καλή εβδομάδα στο Βελιγράδι, όπου έφτασε στον πρώτο του τελικό σε διεθνές τουρνουά της ITF.

Στο Monastir αυτή την εβδομάδα αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Αζωίδης, που ήταν άτυχος όμως και εγκατέλειψε στον 1ο γύρο απέναντι στον Πορτογάλο Tomas Antonio Serrano Luis. Στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και ο Μέλιος Ευσταθίου, που ηττήθηκε από τον Γάλλο Luc Fomba με 7-6 (2), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots