Davis Cup: "Άλωσε" το Μαυροβούνιο και πήρε την 1η θέση η Κύπρος

 
Davis Cup: "Άλωσε" το Μαυροβούνιο και πήρε την 1η θέση η Κύπρος
tn team Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 11:26

Η Εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου κέρδισε και το Μαυροβούνιο "αλώνοντας" το Ulcinj, για να πάρει την 1η θέση στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρώπης του Davis Cup.

Η Κύπρος είχε εξασφαλίσει από την Παρασκευή την πρόκριση στα πλέι-οφ της 2ης κατηγορίας του Davis Cup, παίρνοντας την 1η θέση στον όμιλό της, ενώ το Σάββατο κέρδισε και το Μαυροβούνιο στον τελικό, για να πάρει και την 1η θέση στο τουρνουά.

Συγκεκριμένα η Κύπρος "άλωσε" το Ulcinj κερδίζοντας τους Μαυροβούνιους μέσα στο σπίτι τους, με 2-1.

Ο Νίκολας Κάμπελ έδωσε το προβάδισμα στην κυπριακή ομάδα, κερδίζοντας εύκολα στο πρώτο παιχνίδι τον Matija Samardzic με 6-2, 6-1. Οι Μαυροβούνιοι ισοφάρισαν, χάρη στη νίκη του Petar Jovanovic επί του Μέλιου Ευσταθίου, με 6-3, 6-3.

Για μια ακόμα φορά η ομάδα των Σέργη Κυρατζή και Λευτέρη Νέου στο διπλό έκανε τη διαφορά, με τους δυο Κύπριους αθλητές να επικρατούν των Simon Knezevic και Samardzic με 6-4, 7-6 (3) και να κλείνουν το tie υπέρ των φιλοξενούμενων. Με τη νίκη αυτή οι Κυρατζής και Νέος έκαναν το 4-0 στα παιχνίδια που έδωσαν στο διπλό.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ηροδότου, ολοκλήρωσε αήττητο το τουρνουά της 3ης κατηγορίας της ευρωπαϊκής ζώνης του Davis Cup. Στη φάση των ομίλων είχε κερδίσει το Αζερμπαϊτζάν με 3-0, το Κόσοβο με 3-0 και τη Μολδαβία με 2-1.

Τον Φεβρουάριο του 2025, η Κύπρος θα διεκδικήσει την άνοδο στο World Group II, παίζοντας στα πλέι-οφ της κατηγορίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots