ATP
Djokovic: "Έχω έρθει εδώ για τον τίτλο"

 
Djokovic: "Έχω έρθει εδώ για τον τίτλο"
© AELTC
tn team Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 22:09

Ο Novak Djokovic εξέφρασε τις άγριες διαθέσεις του που έχει για το Wimbledon, αναφέροντας για μια ακόμα φορά πως εφόσον συμμετέχει στο τουρνουά, σημαίνει πως νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο.

Ο Σέρβος, κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων, είχε τραυματιστεί στο γόνατό του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Francisco Cerundolo στο Παρίσι και είχε μόλις 3,5 εβδομάδες μπροστά του για να αναρρώσει.

"Όταν έγινε αυτό στον 4ο γύρο τoυ Roland Garros, πήρα γρήγορα την απόφαση να μπω στο χειρουργείο και είχα πολλές αμφιβολίες για το αν θα έφτανα στο Wimbledon.  Μετά από μεγάλες συζητήσεις με άλλους αθλητές που πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις, τον Taylor Fritz για παράδειγμα, που μου είπε ότι 21 μέρες μετά τον δικό του τραυματισμό είχε παίξει στο Wimbledon, τον Wawrinka, τη Lindsay Vonn. Όλοι τους μοιράστηκαν μαζί μου τις εμπειρίες τους. Αυτό μου έδωσε πίστη και με έκανε αιδιόδοξο, πως αν κάνω σωστά την αποθεραπεία και το γόνατο ανταοπκριθεί, θα έχω καλές πιθανότητες να παίξω στο Wimbledon", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Wimbledon.

Και συνέχισε: "Έφτασα εδώ την Κυριακή, είχα μια εβδομάδα προπονήσεων και ήταν μια καλή εβδομάδα. Είχα πολύ δυνατές προπονήσεις, προπονήθηκα με τον Sinner, τον Tiafoe, τον Medvedev, τον Ruusuvuori, σήμερα με τον Rune. Το γόνατο ανταποκρίθηκε πολύ καλά μέχρι τώρα και αυτό είναι καλό σημάδι για τη συμμετοχή μου στο Wimbledon. Γι' αυτό και αποφάσισα να μείνω στο ταμπλό. Έχω ακόμα 2 μέρες, παίζω την Τρίτη. Έχω εμπιστοσύνη στο γόνατο και γενικά στη φυσική μου κατάσταση."

Γιατί ήταν τόσο σημαντικό για εκείνον να επιταχύνει την ανάρρωσή του και να προλάβει το Wimbledon (ενώ υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες): "Είναι μια καλή ερώτηση, μου την έκανε και η σύζυγός μου. Στα 37 μου ίσως ήταν πιο λογικό να μη βιαστώ και να προετοιμαστώ κατευθείαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω όμως την επιθυμία να μην χάνω κανένα Grand Slam στο οποίο μπορώ να παίξω όσο είμαι ενεργός και όσο είμαι σ' αυτό το επίπεδο. Δεν θα το έλεγα φόβο, απλά είναι μια επιθυμία που έχω να παίζω, να αγωνίζομαι. Πάνω απ' όλα επειδή είναι το Wimbledon, ένα τουρνουά που πάντα ήταν όνειρο για μένα. Η ιδέα του να χάνω το Wimbledon δεν είναι σωστή, δεν ήθελα να την αποδεχτώ. Πρώτη φορά περνάω τραυματισμό στο γόνατο και ήθελα να δω πόσο γρήγορα μπορώ να επανέλθω και να βρεθώ σε καλή κατάσταση για το χορτάρι, να αντιμετωπίσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Δεν έχω έρθει εδώ για να παίξω λίγους γύρους, θέλω να κερδίσω τον τίτλο. Τις τελευταίες 3 μέρες είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το ότι μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots