Alcaraz: "Θέλω να κερδίσω Roland Garros και Wimbledon την ίδια χρονιά"

 
Alcaraz: "Θέλω να κερδίσω Roland Garros και Wimbledon την ίδια χρονιά"
© AELTC
tn team Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 - 9:33

Έτοιμος για ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ νιώθει ο Carlos Alcaraz, που θα ήθελε μετά το Roland Garros να κατακτήσει και το Wimbledon, όπου θα είναι υπερασπιστής του τίτλου.

Για την επιστροφή του στο Wimbledon μετά την ήττα του στο Queen's: "Πάντα μου αρέσει να επιστρέφω στο Wimbledon και είναι ακόμα πιο ξεχωριστό όταν επιστρέφεις ως πρωταθλητής. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από πέρσι. Νιώθω πολύ καλά και είχα μέρες για να προσαρμοστώ εδώ μετά το Queen's. Την επόμενη μέρα της ήττας μου, ξεκίνησα να προπονώ την κίνηση και τα χτυπήματά μου, για να νιώσω πιο άνετος. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για το τουρνουά."

Για την πρόκληση του να κερδίσει το Roland Garros και το Wimbledon την ίδια χρονιά: "Το να κερδίζεις ένα Grand Slam είναι περίπλοκο. Προφανώς, υπάρχει αλλαγή από χώμα σε χορτάρι, είναι εντελώς διαφορετικές επιφάνειες. Θα προσπαθήσω να το κάνω, θέλω να γράψω το όνομά μου στη μικρή αυτή λίστα των παικτών που κέρδισαν το Roland Garros και το Wimbledon την ίδια χρονιά. Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά έχω προετοιμαστεί γι' αυτό."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το πόσο χρόνο χρειάστηκε μέχρι να επιστρέψει στην ρουτίνα μετά την κατάκτηση του Roland Garros: "Θυμάμαι πως μετά τον αγώνα (τον τελικό), είχα πολλά να κάνω. Συνεντεύξεις, τη συνέντευξη Τύπου, έλεγχο ντόπινγκ... τελείωσα πολύ αργά. Μετά πήγα για δείπνο με τους κοντινούς μου ανθρώπους και το επόμενο πρωί έπρεπε να δώσω κι άλλες συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και ούτω καθεξής. Είναι δύσκολο να το γιορτάσεις μετά από το ματς, γιατί υπάρχει κούραση. Όλη αυτή η αδρεναλίνη και το άγχος φεύγουν. Το σώμα σου είναι κουρασμένο και είναι δύσκολο να το κάνεις. Χρειάζονται μερικές μέρες για να συνειδητοποιήσεις τι έχεις πετύχει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots