Τσιτσιπάς: "Το ματς με τον Κύργιο με έμαθε τι δεν πρέπει να κάνω"

 
Τσιτσιπάς: "Το ματς με τον Κύργιο με έμαθε τι δεν πρέπει να κάνω"
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 10:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε σε συνέντευξή του για τον επεισοδιακό αγώνα που είχε δώσει με τον Νικ Κύργιο δυο χρόνια πριν.

Αν και πέρασε πολύς καιρός από τότε, κάθε φορά που πλησιάζει το Wimbledon πολλοί θυμούνται τον περίφημο αγώνα του 3ου γύρου του 2022, που είχε θέαμα, σασπένς και πολλά νεύρα και από τους δυο, με τον Κύργιο πάντως να βγαίνει νικητής σ' αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο και εκ του αποτελέσματος.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και θα αγωνιστεί για μια ακόμα φορά στο Wimbledon την ερχόμενη εβδομάδα, ρωτήθηκε για τον αγώνα αυτόν σε συνέντευξη που έδωσε στην Express.

"Εκείνη η χρονιά ήταν σημαντική για μένα. Ένιωθα πως το τένις μου ήταν πολύ καλό στο χορτάρι. Αν δείτε τα αποτελέσματά μου, θα δείτε πως είχα κερδίσει τον τίτλο στη Μαγιόρκα και ένιωθα πολύ καλά το παιχνίδι μου. Στον 2ο γύρο είχα μια καλή νίκη κόντρα στον Jordan Thompson, έναν παίκτη που δύσκολα κερδίζεις στο χορτάρι. Μπήκα στον αγώνα με τον Κύργιο με πολλές προσδοκίες και πιστεύοντας πως μπορούσα να τον κερδίσω", είπε ο Έλληνας τενίστας στη βρετανική εφημερίδα.

Δεν ήταν ωστόσο γραφτό, με τον Κύργιο να κερδίζει τον αγώνα με 3-1 σετ. Οι δυο παίκτες αμφότεροι είχαν τιμωρηθεί με code violations και η κόντρα τους συνεχίστηκε και στις συνεντεύξεις Τύπου που ακολούθησαν, με τον Τσιτσιπά να αποκαλεί "bully" (νταή) τον Ελληνοαυστραλό.

"Ένιωθα λίγο άρρωστος εκείνες τις ημέρες και αυτό δεν με βοήθησε στη συμπεριφορά που έδειξα στο court, δεν ένιωθα καλά. Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα απ' αυτά που έγιναν. Ήταν κάτι που με δίδαξε πολλά, μου έμαθε πως δεν πρέπει να συμπεριφέρομαι στο court και πως δεν πρέπει να αφήνω τον εαυτό μου να υποκύπτει. Ειδικά όταν ο αντίπαλος εκμαιεύει τέτοιες αντιδράσεις στον αγώνα. Μου έμαθε ότι δεν πρέπει να παίρνεις τόσο στα σοβαρά τα πράγματα και πρέπει να συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου."

Η σχέση των δυο παικτών πάντως έχει καλυτερεύσει από τότε και στην Αυστραλία είχαν και μια κοινή έξοδο, στην οποία βρισκόταν και ο κοινός τους φίλος, Θανάσης Κοκκινάκης. Επιπλέον, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε πως έλαβε μια πρόσκληση από τον Κύργιο και στο Λονδίνο.

"Με προσκάλεσε σήμερα σε ένα πάρτι που θα κάνει στο Wimbledon", είπε χαμογελαστός ο Στέφανος, αναφερόμενος σε μια νέα επιχειρηματική κίνηση του Κύργιου, που θα λανσάρει ένα νέο protein shake στο Λονδίνο σε συνεργασία με την Joe & the Juice.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots