ATP
Τίτλος στη Μαγιόρκα και Top 20 o Tabilo (vid)

 
Τίτλος στη Μαγιόρκα και Top 20 o Tabilo (vid)
© Mallorca Championships
tennisnews team Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 19:10

O Alejandro Tabilo συνεχίζει την εξαιρετική του σεζόν και έγινε ο πρώτος Χιλιανός τενίστας που κατακτά τίτλο στο γρασίδι, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Tabilo κέρδισε στον τελικό του Mallorca Championships τον Sebastian Ofner με 6-3, 6-4 και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Ο 1ος ήταν επίσης στη φετινή χρονιά, στο 250άρι του Ώκλαντ τον περασμένο Ιανουάριο. Αγωνίστηκε επίσης στον 4ο τελικό της καριέρας του, με τους 3 απ' αυτούς να είναι στη φετινή σεζόν.

Τη Δευτέρα, ο 27χρονος Tabilo θα κερδίσει 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο.19, μπροστά από τον Nicolas Jarry, που θα πέσει στο Νο.20. Θα είναι η 1η φορά από το 2005 που θα είναι δυο Χιλιανοί στο Top 20 - τότε ήταν οι Fernando Gonzalez και Nicolas Massu.

Ο Tabilo, ο οποίος απέκλεισε τους Alexander Shevchenko, Jakub Mensik και Gael Monfils για να προκριθεί στον τελικό, έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στον σημερινό του αγώνα με τον Ofner, ενώ "έσπασε" δυο φορές το σερβίς του Αυστριακού, μια σε κάθε σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots