ATP
Αποκλεισμός ΣΟΚ για Djokovic στη Ρώμη! (vids)

 
Αποκλεισμός ΣΟΚ για Djokovic στη Ρώμη! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 - 17:15

Ο Novak Djokovic υπέστη μια απρόσμενη και βαριά ήττα από τον Alejandro Tabilo, σε 67 μόλις λεπτά!

Πρόωρα αποχαιρέτησε τη Ρώμη o Novak Djokovic, ο οποίος υπέστη ήττα-σοκ από τον Alejandro Tabilo σε κάτι παραπάνω από μια ώρα, με 6-2, 6-3!

Για τον Tabilo, αυτή ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Στα 26 του χρόνια, ο Χιλιανός, που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του και βρίσκεται στο Νο.29 του ταμπλό της Ρώμης, κατόρθωσε όχι απλά να κερδίσει το Νο.1 του κόσμου, αλλά να το κάνει στην πρώτη του ever Top 10 νίκη καριέρας!

Για τον Djokovic τίποτα δεν πήγε καλά, με τον 36χρονο Σέρβο να μην καταφέρνει να βρει ρυθμό και να κάνει το παιχνίδι του σήμερα στο Centrale.

Αφού έχασε τα 4 πρώτα games της αναμέτρησης, ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει και να επιστρέψει στο σετ, ούτε καν στο ματς, με τον Tabilo να ανοίγει και το 2ο σετ με ένα break για το 2-0!

Σε όλο το παιχνίδι ο Djokovic κέρδισε μόλις 10 πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ δεν είχε ούτε ένα break point! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, στο πρώτο match point του Χιλιανού, στο σερβίς του Novak στο 9ο game του 2ου σετ, ο Σέρβος έκανε και το 5ο του διπλό λάθος στο ματς, για να ολοκληρωθεί με τον πλέον άδοξο τρόπο η σύντομη πορεία του στο τουρνουά.

Ήταν ένα τουρνουά με μεγάλες προσδοκίες για τον Djokovic, 6 φορές πρωταθλητής στη Ρώμη, που ειδικά μετά και τις απουσίες των Jannik Sinner και Carlos Alcaraz έδειχνε να είναι το πρώτο φαβορί.

Δεν θα είναι όμως ούτε στον 4ο γύρο ο Σέρβος, ο οποίος θα πάει στο Παρίσι για το Roland Garros με αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το που βρίσκεται αγωνιστικά, ενώ θα παραμείνει και χωρίς τίτλο στη φετινή σεζόν, βαίνοντας ήδη στα μέσα της.

Ο Tabilo μετά και τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του θα παίξει στον 4ο γύρο με τον Karen Khachanov, που εξίσου εμφατικά έβγαλε εκτός τον Francisco Cerundolo, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots