Κάνει τα πάντα για το χρυσό ο Djokovic

 
Κάνει τα πάντα για το χρυσό ο Djokovic
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 - 15:07

Ο Novak Djokovic πήρε δυο σημαντικές αποφάσεις, με τις οποίες δείχνει πως είναι πλήρως επικεντρωμένος στον μεγάλο στόχο του χρυσού μεταλλίου και του μοναδικού μεγάλου επιτεύγματος που λείπει από το παλμαρέ του.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο Παρίσι ο Novak Djokovic θα έχει την τελευταία του ευκαιρία για να κερδίσει τον μοναδικό μεγάλο τίτλο που δεν υπάρχει στην τροπαιοθήκη του: το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 37χρονος Σέρβος, χάλκινος το 2008 στο Πεκίνο και 4ος το 2012 στο Λονδίνο και το 2021 στο Τόκιο, πήρε δυο σημαντικές αποφάσεις τις τελευταίες ημέρες, που δείχνουν πόσο πολύ θέλει αυτό το τρόπαιο και πως θα κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει.

Αρχικά, όπως έγινε γνωστό σήμερα μετά και την ανακοίνωση των ζευγαριών του μικτού διπλού, ο Djokovic δεν θα λάβει μέρος σε κανένα ομαδικό event σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα επικεντρωθεί 100% στο μονό.

Αυτή είναι η 1η φορά που συμβαίνει αυτό, αφού το 2008 και το 2012 έπαιξε διπλό με τον Nenad Zimonjic, το 2016 διπλό με τον Viktor Troicki και το 2021 μικτό με την Nina Stojanovic.

Η δεύτερη μεγάλη απόφαση του Nole, είναι πως δεν θα μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Είναι σίγουρα μια σημαντική εμπειρία για κάθε αθλητή η παραμονή στο Ολυμπιακό Χωριό, ωστόσο ο Djokovic την έχει ζήσει και με το παραπάνω και αναμφίβολα θα ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα στο Χωριό, με αποτέλεσμα να δαπανά πολλή ενέργεια καθημερινά για να βγάζει selfies με άλλους αθλητές που θα του το ζητούσαν. Επιπλέον, η προηγούμενη εμπειρία στο Τόκιο δείχνει και ότι οι εγκαταστάσεις στα Ολυμπιακά Χωριά δεν είναι πάντα οι καλύτερες.

Να σημειωθεί πως η διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν κάποιος αθλητής επιλέξει να μη μείνει θα πρέπει να κανονίσει μόνος του όλα τα διαδικαστικά. Κάτι φυσικά που δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν αθλητή του τένις, που έρχεται μονίμως αντιμέτωπος μ' αυτή τη συνθήκη ούτως ή άλλως - πόσο μάλλον του βεληνεκούς του Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots