WTA
1ος τίτλος για τη 17χρονη Andreeva (vid)

 
1ος τίτλος για τη 17χρονη Andreeva (vid)
© Iasi Open
tn team Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 - 0:29

H 17χρονη Mirra Andreeva κατέκτησε τον 1ο τίτλο της στο WTA Tour, μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων!

Το βράδυ της Παρασκευής η Mirra Andreeva έπαιζε στον πρώτο τελικό της καριέρας της στο WTA Tour, στo Iasi της Ρουμανίας, ενώ την Κυριακή θα κάνει την πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Η εξαιρετικά ταλαντούχα Ρωσίδα τενίστρια επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδιζε την Elina Avanesyan με 5-7, 7-5, 4-0, όταν η τελευταία εγκατέλειψε με ενοχλήσεις στο πόδι της.

Η Andreeva έγινε η νεότερη παίκτρια που κερδίζει WTA τίτλο από το 2021, όταν κέρδισε τον 1ο της τίτλο επίσης στα 17 της χρόνια η Coco Gauff.

Κάνει τρομερή σεζόν η 17χρονη Ρωσίδα, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο Roland Garros λιγότερο από 2 μήνες πριν και ανέβηκε μέχρι το Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης. Την ερχόμενη Δευτέρα θα κερδίσει 9 θέσεις και θα επιστρέψει στο Νο.23, που είναι και το career high της.

Ο τελικός στο Iasi ξεκίνησε με λίγες ώρες καθυστέρηση, εξαιτίας της βροχής και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα! Η Andreeva σπατάλησε ένα προβάδισμα με 4-2 στο 1ο σετ και η Avanesyan κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να το κατακτήσει με 7-5.

Η Avanesyan, η οποία επίσης έπαιζε στον πρώτο τελικό της καριέρας της, βρέθηκε ένα game μακριά από τη νίκη στο 5-4 του 2ου σετ, αλλά στάθηκε άτυχη με το πρόβλημα στον μηρό της και η Andreeva κέρδισε 7 games στη σειρά, πριν η 21χρονη σηκώσει λευκή πετσέτα.

Η Andreeva θα πρέπει να αναχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό για το Παρίσι, όπου την Κυριακή θα κάνει την πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέναντι στη Magda Linette, που επίσης κέρδισε τίτλο σήμερα στην Πράγα! Μάλιστα, θα παίξουν και οι δυο στο διπλό την ίδια μέρα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots