H Andreeva πέταξε έξω την Sabalenka! (vids)

 
H Andreeva πέταξε έξω την Sabalenka! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 - 20:18

Το δικό της έπος συνεχίζει να γράφει η Mirra Andreeva στο Παρίσι, αποκλείοντας το Νο.2 του κόσμου, Aryna Sabalenka, για να προκριθεί στον 1ο της Grand Slam ημιτελικό στα 17 της μόλις χρόνια!

Η πολύ ταλαντούχα Ρωσίδα τενίστρια συνάντησε σήμερα μια λαβωμένη Sabalenka, που αντιμετώπιζε πόνους στο στομάχι και από νωρίς έδειχνε να μην πατάει καλά στο court, χρειάστηκε ωστόσο να δουλέψει πολύ σκληρά ακόμα κι έτσι, για να κερδίσει τη Λευκορωσίδα, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά μάχης και αφού ανέτρεψε και το χαμένο 1ο σετ, η 17χρονη έφτασε στον θρίαμβο με 6-7 (5), 6-4, 6-4 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Roland Garros.

Έγινε μόλις η 1η παίκτρια που την κερδίζει τους τελευταίους 2 μήνες και δεν ονομάζεται Iga Swiatek!

Μπορεί σήμερα να μην είδαμε την καλύτερη Sabalenka στο Philippe Chatrier, αξίζουν όμως όλα τα εύσημα στην Andreeva που μετά το 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-3 και τελικά το έχασε στο tie-break, όχι απλά δεν τα 'χασε, αλλά ξεπέρασε και το break που δέχτηκε στο άνοιγμα του 2ου σετ!

Συγκεκριμένα, η Sabalenka είχε προηγηθεί με 7-6 (5), 1-0, 40-15 και φαινόταν να έχει φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, η Andreeva ωστόσο δεν σταμάτησε λεπτό να της κάνει δύσκολη τη ζωή. Πρώτα έμεινε στο game, ύστερα έκανε το break και τελικά από το 0-1, 15-40 βρέθηκε μπροστά με 4-2.

Η Sabalenka ισοφάρισε προσωρινά σε 4-4, αλλά η Andreeva αρνήθηκε να της συμβεί αυτό που της συνέβη και στο 1ο σετ, έκανε νέο break στο 10ο game, και πήρε το 2ο σετ με 6-4.

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και το 3ο σετ, στο οποίο η Sabalenka έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 3-2, όμως η Andreeva απάντησε στο αμέσως επόμενο και έκανε το 3-3. Ξανά η Λευκορωσίδα κλήθηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ - και στο τουρνουά αυτή τη φορά - και ξανά σ' αυτό το σημείο υπέστη το break, με τη 17χρονη Andreeva να πανηγυρίζει στο 10ο game τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της με μεγάλη διαφορά από την επόμενη.

Ήταν μόλις η 1η φορά που συμμετείχε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης η νεαρή Ρωσίδα, που τη συνδύασε με μια νίκη επί της Νο.2 παίκτριας του κόσμου. Πριν λίγες εβδομάδες είχε παίξει και στον 1ο της προημιτελικό σε ένα 1000άρι, στη Μαδρίτη, χάνοντας εκείνη τη φορά από την Sabalenka.

Με τη ρεβάνς σήμερα, η Andreeva αναμένεται να έχει μια άνοδο τουλάχσιτον 15 θέσεων και από το Νο.38 να ανεβεί στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα είναι η 1η φορά που θα βρεθεί στο Top 30. Αν καταφέρει να μπει στον τελικό, θα μπει και στο Top 20, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.16.

Κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την κατά 11 χρόνια μεγαλύτερή της, αλλά επίσης "πρωτάρα" σε ημιτελικό Grand Slam, Jasmine Paolini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots