WTA
Σταθερή στο Νο.9 η Σάκκαρη

 
Σταθερή στο Νο.9 η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 - 8:46

Δεν υπήρξαν αλλαγές στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA γι' αυτή την εβδομάδα, με τη Μαρία Σάκκαρη να διατηρείται στο Νο.9. Νέα career high έκαναν οι Marta Kostyuk και Emma Navarro.

Χωρίς αλλαγές στο Top 10 ανανεώθηκε η κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα. Πάντα πρώτη είναι η Iga Swiatek, που διατηρεί μια απόσταση 3.707 βαθμών από το Νο.2, όπου βρίσκεται η Coco Gauff.

Στο Νο.3 βρίσκεται η Aryna Sabalenka, η οποία υπολείπται μόλις 200 βαθμών της Gauff, ενώ στο Νο.4 βρίσκεται η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula. Στο Νο.6 είναι η Marketa Vondrousova, στο Νο.7 η Jasmine Paolini και στο Νο.8 η Qinwen Zheng. Στο Νο.9 διατηρήθηκε η Μαρία Σάκκαρη και την πρώτη 10άδα κλείνει η Ons Jabeur.

Λίγο χαμηλότερα, από μια θέση κέρδισαν οι Marta Kostyuk και Emma Navarro, που αθόρυβα βελτίωσαν αμφότερες τα career high τους, στο Νο.16 και στο Νο.17 αντίστοιχα.

Αμετακίνητη έμεινε στο Νο.15 η Liudmila Samsonova, η οποία κέρδισε τον τίτλο στο 's-Hertogenbosch την περασμένη εβδομάδα.

Η Beatriz Haddad Maia κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.18. Χαμηλότερα, η Karolina Pliskova, που ήταν φιναλίστ στο Νότιγχαμ, κέρδισε 8 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.42. H ημιφιναλίστ σ' αυτό το τουρνουά, Diane Parry, κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.53.

Τέλος, σημαντικές ανόδους σημείωσαν οι Bianca Andreescu και Emma Raducanu, με την πρώτη να κερδίζει 65 θέσεις και να ανεβαίνει στο Νο.163 και τη δεύτερη 44 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.165. Η Andreescu ήταν φιναλίστ στο 's-Hertogenbosch και η Raducanu ημιφιναλίστ στο Νότιγχαμ.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTΑ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots