WTA
Σπουδαία ανατροπή για Raducanu - απέκλεισε την Pegula! (vids)

 
Σπουδαία ανατροπή για Raducanu - απέκλεισε την Pegula! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 22:51

H Emma Raducanu ανέτρεψε το 4-6, 0-2, 15-40 και κέρδισε την Jessica Pegula στο Ίστμπουρν, πανηγυρίζοντας την 1η Top 10 νίκη της καριέρας της, κάνοντας λόγο για μια νέα αρχή.

Η Raducanu έβγαλε νοκ-άουτ τη Νο.2 του ταμπλό και Νο.5 του κόσμου, Pegula, με 4-6, 7-6 (6), 7-5, σε έναν αγώνα που επέστρεψε από σετ και break πίσω, σβήνοντας και ένα match point στο 2ο σετ.

Η Raducanu βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αφού έχασε 4 συνεχόμενα games και βρέθηκε πίσω με 4-6, 0-2, ενώ στο 3ο game αντιμετώπισε και διπλό break point, στο 15-40! Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και στο 6ο game έκανε και το break back, για να επιστρέψει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Στο υπόλοιπο σετ φαινόταν να πατάει γερά η νεαρή Βρετανίδα, που όμως έχασε την ευκαιρία να το κλείσει στο 10ο game, όταν είχε set point στο 4-5, 30-40, κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσει, αφού οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί βρέθηκε πίσω με 0-3 και αντιμέτωπη με match point στο 5-6! Ούτε τότε πτοήθηκε η Raducanu, η οποία κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και πήρε το tie-break με 8-6.

Στο 3ο σετ η μάχη συνεχίστηκε, με τη Raducanu να παίρνει ένα προβάδισμα με double break στο 5-2, αλλά να μην μπορεί να κλείσει το ματς, με την Pegula να ισοφαρίζει σε 5-5! Η Raducanu δεν "κατέρρευσε" μετά απ' αυτό, έκανε νέο reak και πέρασε μπροστά με 6-5, ενώ στο 12ο game κατόρθωσε να σώσει τριπλό break point και 4 break points συνολικά, για να πάρει το σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή σε 2 ώρες και 44 λεπτά.

Αν και κάτοχος Grand Slam τίτλου, η Raducanu δεν είχε κερδίσει ποτέ ξανά παίκτρια από το Top 10 στην καριέρα της. Στο Ίστμπουρν παίζει εξαιρετικά αυτή την εβδομάδα, αφού και στον 1ο γύρο είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση και είχε κερδίσει τη Sloane Stephens με 6-0, 6-4.

Η 21χρονη Βρετανίδα, έγραψε το μήνυμα "νέα αρχή" στην κάμερα μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Pegula, που τη στέλνει στα προημιτελικά του Eastbourne International, ενώ εξήγησε πόσο σημαντική ήταν και συναισθηματικά αυτή η νίκη. Στα προημιτελικά του Ίστμπουρν θα αντιμετωπίσει την Daria Kasatkina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots