WTA
Muchova: "Όταν έβγαλα τον νάρθηκα δεν πίστεψα ότι θα ξαναπιάσω ρακέτα"

 
Muchova: "Όταν έβγαλα τον νάρθηκα δεν πίστεψα ότι θα ξαναπιάσω ρακέτα"
© Andre Ferreira / FFT
tn team Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 - 11:30

Η Karolina Muchova θα δώσει σήμερα τον πρώτο της αγώνα στο tour μετά από 10 μήνες και μίλησε για την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε.

Η Muchova είχε παραμελήσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε στον καρπό της καθώς ήταν πολύ φορμαρισμένη, όμως όταν το κοίταξε η εγχείρηση ήταν μονόδρομος για να σώσει την καριέρα της και αναγκάστηκε να μείνει εκτός tour για 10 μήνες.

"Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έπαιξα, γνωρίζω καλά πόσο δύσκολη θα είναι η επιστροφή μου. Σίγουρα δεν μπορώ να περιμένω να έχω το ίδιο επίπεδο που είχα πέρσι, μακάρι να γινόταν, αλλά πιστεύω πως θα χρειαστώ χρόνο μέχρι να βρω το επίπεδό μου. Προς το παρόν, αυτές τις μέρες κάνω προπονήσεις και δεν πηγαίνει άσχημα. Ελπίζω να μπορέσω να φέρω και πάλι καλό τένις και να ανεβώ στην κατάταξη."

Το 2023 η Muchova έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, έφτασε μέχρι τον τελικό στο Roland Garros, ανέβηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης και στο τελευταίο τουρνουά που έπαιξε, στο US Open, ήταν ημιφιναλίστ.

"Στην αρχή φοβήθηκα, όπως ήταν λογικό, αν και ήμουν πολύ απογοητευμένη για μήνες. Μετά από μια τόσο καλή σεζόν, όπως ήταν το 2023, ήθελα να συνεχίσω να είμαι καλά στο γήπεδο, μέχρι τη μέρα που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να σταματήσω. Αφού έκανα εξετάσεις στον καρπό, συμφωνήσαμε ότι η καλύτερη απόφαση ήταν η εγχείρηση, ακόμα και αν αυτό με άφηνε για κάποιους μήνες εκτός. Αποδέχτηκα την πραγματικότητα και απ' αυτή την άποψη τα πήγα καλά."

Όπως αποκάλυψε, τον πρώτο καιρό της αποθεραπείας η 27χρονη Τσέχα τα πήγαινε πολύ άσχημα και δεν πίστευε ότι θα ξαναπαίξει τένις στη ζωή της.

"Μόλις κατάφερα να βγάλω το χέρι μου από το νάρθηκα, μετά βίας μπορούσα να το κουνήσω. Τότε φοβήθηκα πολύ και, σκέφτηκα, ότι δεν θα μπορέσω να ξανακρατήσω ρακέτα. Δεν ήμουν σίγουρη αν θα μπορούσα να κρατήσω πιρούνι για να φάω ξανά, ένιωθα πολύ αδύναμη. Μπορεί να ακούγεται κλισέ τώρα, αλλά είμαι ευγνώμων και μόνο για το γεγονός ότι μπορώ να είμαι στο γήπεδο και να προπονούμαι. Είμαι πολύ ανταγωνιστική, αυτό δεν έχει αλλάξει, οπότε τώρα θέλω να ανακτήσω την αδρεναλίνη των αγώνων."

Σήμερα, γύρω στις 14:30 με 15:00 ώρα Ελλάδας, η Muchova θα αντιμετωπίσει την Elina Avanesyan για τον 1ο γύρο του Eastbourne International.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots