ATP
Μπήκε προημιτελικά και ο Medvedev (vid)

 
Μπήκε προημιτελικά και ο Medvedev (vid)
© USTA
tn team Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:41

O Daniil Medvedev πήρε τη νίκη απέναντι στον Adrian Mannarino και δεν θα απουσιάζει από τους προημιτελικούς του Πεκίνου.

Σε ένα κλειστό ματς, ο Medvedev επικράτησε του Mannarino με 7-6 (6), 6-2 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του China Open του Πεκίνου, όπου νωρίτερα προκρίθηκε και ο Jannik Sinner.

Ο 28χρονος Ρώσος, Νο.3 στο ταμπλό, ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο 1ο σετ, στο οποίο είδε το υπέρ του 4-1 να γίνεται 4-4. Αργότερα κινδύνεψε κιόλας, καθώς χρειάστηκε να σβήσει διπλό set point στο 5-5, 15-40, για να κρατηθεί στο ύψος του και να περάσει μπροστά με 6-5.

Και στο tie-break δυσκολεύτηκε αρκετά, έσωσε set point στο 5-6, στο τέλος όμως επικράτησε με 8-6 και έκλεισε το σετ, για να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Ευκολότερα ήταν τα πράγματα για τον φιναλίστ του US Open στο 2ο σετ, στο οποίο πάλι αντιμετώπισε προβλήματα στην αρχή, αφού πρώτα βρέθηκε πίσω με 0-1, 15-40 και αργότερα παρότι έκανε το break για το 2-1, ισοφαρίστηκε στο 2-2.

Η συνέχεια ωστόσο του άνηκε ολοκληρωτικά, αφού "έσπασε" συνεχόμενες φορές το σερβίς του 36χρονου Γάλλου και κέρδισε τους 16 από τους 20 τελευταίους πόντους στο ματς, για να φτάσει σ' αυτό το 6-2.

Στα προημιτελικά του Πεκίνου, ο Medvedev θα αναμετρηθεί με τον Flavio Cobolli, που νωρίτερα σήμερα απέκλεισε τον Pavel Kotov με 6-4, 6-2. Είχε αντιμετωπίσει τον Ιταλό και στον 3ο γύρο του US Open πριν λίγες εβδομάδες, κερδίζοντάς τον με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots