ATP
WADA: Ασκεί έφεση στην υπόθεση του Sinner!

 
WADA: Ασκεί έφεση στην υπόθεση του Sinner!
© USTA
tn team Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:48

Τελικά η WADA δεν θεωρεί σωστή την απαλλαγή του Jannik Sinner και προτείνει την τιμωρία του με αποκλεισμό, ασκώντας έφεση και οδηγώντας την υπόθεση στο CAS!

Δεν τελείωσε ακόμα η ιστορία του Sinner με την υπόθεση ντόπινγκ και τα δυο θετικά τεστ που είχε στην ουσία κλοστεβόλη τον περασμένο Μάρτιο στο Indian Wells.

Μετά την αθώωσή του από το ανεξάρτητο δικαστήριο όπου οδήγησε την υπόθεση η ITIA, το οποίο τιμώρησε τον Ιταλό μόνο με την απώλεια βαθμών και του χρηματικού επάθλου στο εν λόγω τουρνουά, αλλά και την NADO, της ιταλικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ, που δεν θέλησε να κάνει έφεση, η τύχη του Sinner πέρασε στα χέρια της WADA, που έχει τον τελευταίο λόγο ως ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ.

Η WADA είχε 3 εβδομάδες στη διάθεσή της για να εξετάσει την υπόθεση και τελικά αποφάσισε ότι δεν θεωρεί σωστή βάσει των υπάρχοντων στοιχείων την πλήρη αθώωση του Sinner, ασκώντας έφεση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την τωρινή απόφαση και βεβαίως ο Sinner διατηρεί το δικαίωμα να αγωνίζεται κανονικά μέχρι να εκδικαστεί ξανά, ωστόσο σίγουρα δεν είναι και καλά νέα για τον Ιταλό τενίστα, αφού τις περισσότερες φορές που βλέπουμε μια υπόθεση να φτάνει στο CAS με έφεση, έχουμε και αλλαγή της αρχικής απόφασης.

Η WADA πάντως προτείνει τιμωρία αποκλεισμού μεταξύ ενός και δυο ετών για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και μένει να δούμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες και τι θα αποφασίσει το CAS.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots