Kasatkina για Sinner: "Είναι αθώος - θα ήταν ανόητο αν το έκανε επίτηδες"

 
Kasatkina για Sinner: "Είναι αθώος - θα ήταν ανόητο αν το έκανε επίτηδες"
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:03

Σε αντίθεση με τον Grigor Dimitrov, η Daria Kasatkina δεν πιστεύει πως η ITIA έδειξε ευνοϊκή μεταχείριση προς τον Jannik Sinner, ενώ σημείωσε και πως θα ήταν ανόητο αν ήθελε να κλέψει να το κάνει μ' αυτόν τον τρόπο.

"Πιστεύω πως είναι αθώος. Και δεν είναι ευνοϊκή μεταχείριση, απλά ο Jannik είναι σε θέση να μπορεί να προσλάβει τους καλύτερους δικηγόρους και εκείνοι του βρήκαν μια λύση. Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα που είχε", είπε η Kasatkina σε συνέντευξη που παραχώρησε για το TNNS.

Στη συνέχεια ανέφερε και μια περίπτωση αρκετά κοντινή μ' αυτή του Sinner, ενισχύοντας έτσι την άποψή της πως δεν υπήρξε κάποια ειδική μεταχείριση.

"Ο προπονητής μου είναι Ιταλός και μου είπε για άλλα περιστατικά που δεν είναι τόσο γνωστά. Υπήρχαν άλλοι δυο παίκτες από την Ιταλία, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που βγήκαν θετικοί στην ίδια ουσία. Δεν θυμάμαι τα ονόματά τους γιατί δεν γνωρίζω αυτούς τους παίκτες. Η γυναίκα δεν τη γλίτωσε γιατί δεν γνώριζε πως βρέθηκε στον οργανισμό της η ουσία. Ο άντρας κατάφερε να βρει αποδείξεις μέσα σε 24 μέρες, οπότε συνέχισε να παίζει, ήταν η ίδια ακριβώς περίπτωση."

Πιθανότατα αναφερόταν στην περίπτωση της Matilde Paoletti και του Mariano Tammaro, που αμφότεροι ήταν 17 ετών όταν βρέθηκαν θετική στην ουσία clostebol το 2021. Ο Tammaro είχε τιμωρηθεί με 2 χρόνια αποκλεισμού που αργότερα μειώθηκαν στους 15 μήνες, αλλά η Paoletti είχε αθωωθεί και μάλιστα της επιτράπηκε να παίξει κατευθείαν, όπως έγινε και με τον Sinner. 

Και κατέληξε: "Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί συνέχεια Ιταλοί παίκτες πιάνονται μ' αυτή την ουσία. Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν πιστεύω πως είναι πιθανό να το έκανε επίτηδες, γιατί το να σε πιάσουν μ' αυτόν τον τρόπο είναι απλά ανόητο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots