ATP
Federer: "O Nadal πρέπει να αποφασίσει - θα είναι υπέροχο αν συνεχίσει"

 
Federer: "O Nadal πρέπει να αποφασίσει - θα είναι υπέροχο αν συνεχίσει"
© Tennis Connected / Beth Wilson
tn team Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:04

O Roger Federer μίλησε για τον Rafael Nadal και την απόφαση που πρέπει αργά ή γρήγορα να πάρει για το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στο MOPO ο 43χρονος Ελβετός, ο οποίος είχε την πολυτέλεια να κλείσει τη δική του καριέρα παίζοντας διπλό με τον Rafa στο Laver Cup, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος αυτή τη στιγμή για τον Nadal, που δεν έχει πάρει μια τελική απόφαση για το αν θα επιστρέψει στο tour το 2025 ή όχι.

"Ο χρόνος σε φθείρει. Γι' αυτό στο τέλος, μπορεί να είναι χρήσιμο να πάρει την απόφασή του μετά από κάποιο καιρό. Και όταν τελειώσει όλο αυτό, να χαλαρώσεις και απλά να πεις: 'ευτυχώς δεν έχω άλλη προπόνηση, ευτυχώς δεν έχω άλλους αγώνες'..."

Οι δυο τους μίλησαν πριν από το Laver Cup, αφού ο Ισπανός είχε συμφωνήσει αρχικά να παίξει, όμως άλλαξε τελικά γνώμη.

"Είχα μεγάλη ελπίδα πως θα έπαιζε σε έναν έστω αγώνα, αλλά τελικά μας είπε πως θα προτιμούσε να μην το κάνει. Πως δεν μπορούσε και δεν ένιωθε έτοιμος", ανέφερε σχετικά ο Federer. 

Και συνέχισε: "Ακούστηκε πάντως να είναι καλά. Απλά τώρα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια και νομίζω πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνει."

Σίγουρα αν ο Nadal διατηρήσει για καιρό αυτή την αμφιβολία, το σενάριο να επιστρέψει θα απομακρύνεται, δεδομένου ότι δεν θα βρίσκεται σε κατάσταση προετοιμασίας. Και αυτό μπορεί να φέρει ένα τέλος το οποίο δεν θα έχει σχεδιάσει και δεν θα αρμόζει κιόλας στην τεράστια καριέρα του Ισπανού.

Ενδεχομένως και αυτός να είναι ένας λόγος που ο Federer θεωρεί ότι πρέπει να πάρει μια απόφαση, με τον ίδιο πάντως να ελπίζει πως θα συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά, εφόσον το επιτρέψει και το σώμα του.

"Έχει κάνει τα πάντα σ' αυτό το άθλημα. Θα ήταν εκπληκτικό αν μπορούσε να συνεχίσει για μια σεζόν ακόμα, αλλά μόνο ο Rafa μπορεί να το απαντήσει αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots